Diederik Jekel – Orde in de chaos

Diederik Jekel - Orde in de chaos

Na zijn succesvolle theatercollege in Leiden en Nijmegen komt Diederik Jekel terug naar het theater. 

Orde in de chaos

In de voorstelling Orde in de Chaos krijgt de bezoeker drie dingen in één. Het is een mix van theater, wetenschap en een beetje therapie. Je komt er gegarandeerd vrolijker weer uit. Waar kan wetenschap ons helpen en waar niet? Hoe komt het dat we zo slecht tegen onduidelijkheid kunnen? Wat voor mooie dingen brengt de toekomst ons? Gaat het echt zo slecht? Is statistiek nou om te liegen of voor de waarheid? Hoe moeilijk kan het zijn om te weten of een medicijn werkt en of mondmaskers iets doen of niet? Dit zijn allemaal vragen die in deze humoristische voorstelling beantwoord worden. Niet alleen leuk om te weten, maar ze helpen ook om een beetje grip te krijgen op dit rare leven waar we in terecht zijn gekomen.

Diederik Jekel is natuurkundige en sinds 2010 vertelt hij op radio, tv en op internet over wetenschap. Hij heeft meerdere boeken en filmscenario’s geschreven en maakt met humor en met een knipoog de moeilijkste onderwerpen goed te begrijpen. 

“Ik wil niet overdrijven, maar dit afgelopen jaar is voor veel mensen niet echt optimaal geweest. Je zou zelfs kunnen zeggen dat 2020 een beetje een rampenjaar is. Ons leven is in een half jaar totaal overhoopgehaald. Ons werk is anders, hoe we elkaar benaderen is anders, ons sociale leven, sport, spel en cultuur; alles is anders en niemand weet hoe het over nog een half jaar zal zijn. Het is chaos en dat geeft ongemakkelijke gevoelens en worden we sneller boos op elkaar. We willen duidelijkheid en hopen dat de wetenschap die dan kan bieden. Maar helaas komen daar ook niet alle antwoorden vandaan. Wat moeten we doen? Hoe komen we van het vervelende gevoel af en krijgen we grip op ons leven. Hoe scheppen we Orde in de Chaos?”, aldus Diederik.

Speellijst Orde in de chaos

Bestel nu kaarten voor het leerzame en humoristische theatercollege, om wat meer grip te krijgen op dit rare leven waarin we terecht zijn gekomen. 

Leuk om te lezen

Op de hoogte
blijven?
Blijf op de hoogte van alle voorstellingen en theaternieuws.
AANMELDEN
* we sturen je eenmaal per week het laatste nieuws
close-link