Duizenden kaarten verkocht voor nieuwe musical Les Misérables

Hij gaat pas over vijf maanden in première, maar er zijn nu al 55.000 kaarten verkocht voor Les Misérables!

De repetities zijn nog niet begonnen en de cast van Les Misérables presenteerde zich slechts een keer met een liveoptreden voor het grote publiek tijdens de Musical Awards The Kick-off. Maar de belangstelling voor deze iconische voorstelling is zo groot dat er nu al 55.000 kaarten zijn verkocht. “Het is overweldigend”, laat medeproducent Hans Cornelissen weten.

Nieuwe generatie

“Er zijn al zoveel generaties met deze musical opgegroeid en nu zal een nieuwe generatie weer kennismaken met dit prachtige en legendarische verhaal. We merken aan alles dat Les Misérables bij het publiek leeft. De première op 5 maart 2023 in Koninklijk Theater Carré zal groots zijn, zoals het bij een grootse musical past.”

Vijftien trailers

Les Misérables zal exclusief te zien zijn in Amsterdam, Rotterdam, Den Haag, Maastricht, Groningen, Breda, Apeldoorn, Eindhoven en Almere. Het is de grootste reizende musical in Nederland. Om de productie naar Nederland te halen zijn er minimaal vijftien trailers nodig. “Eerder is dat zelden vertoond bij een reizende voorstelling. Maar we willen graag dat zoveel mogelijk mensen de kans krijgen om deze fantastische voorstelling te zien.”

In Amerika heeft de musical destijds acht Tony Awards gewonnen. Met een totaal van 6680 voorstellingen is het één van de meest opgevoerde shows in de geschiedenis van Broadway. Op het Londense West End is het de langstlopende musical ooit en is al bijna veertig jaar uitverkocht.

Cast Les Misérables

De hoofdrollen, die vanaf volgend jaar in Nederland worden gespeeld, zijn voor Milan van Waardenburg (Jean Valjean), Freek Bartels (Javert), Vajèn van Den Bosch (Eponine), Yannick Plugers (Thénardier), Channah Hewitt (Fantine), Ellen Pieters (Madame Thénardier), Mark Roy Luykx (Enjolras), Michael Muyderman (Marius), Sem Gerritsma (Cosette) en René van Kooten (alternate Jean Valjean).

De musical gaat op 5 maart 2023 in première. Voor meer informatie en kaartverkoop: www.lesmiserables.nl

Leuk om te lezen

Op Theaters in Nederland vindt u een uitgebreid overzicht van alle musicalvoorstellingen die momenteel in het land te zien zijn. Je kunt direct tickets kopen voor een breed scala aan producties, van klassieke stukken tot hedendaagse hits. Elke voorstelling is voorzien van een korte beschrijving en een directe link voor ticketverkoop.

Weet waar je koopt!

Wij benadrukken het belang van het kopen van tickets via betrouwbare bronnen. Onder het motto "Weet waar je koopt, koop je tickets via het theater", het is namelijk belangrijk dat u alleen tickets koopt van websites die betrouwbaar zijn. Let daarbij goed op de beveiligde omgeving. Koopt u tickets via een andere website dan kunt u bij de ingang alsnog geweigerd worden.