NJMT brengt Noem Geen Namen (10+) in het theater

NJMT brengt Noem Geen Namen (10+) in het theater

Het Nationaal Jeugd Musical Theater uit Amsterdam, onder andere bekend van Kenau, Margaret Hughes en Lagertha komt met de muziektheatervoorstelling Noem Geen Namen naar het theater. Deze nieuwe productie is geschreven, gecomponeerd en geregisseerd door Elise Berends en gebaseerd op het gelijknamige en prijswinnende boek van Astrid Sy (uitgever Luitingh-Sijthoff).

Op 4 mei is onder de vlag van Theater Na De Dam een speciale ingekorte versie te zien in De Meervaart in Amsterdam. Op 29 en 30 juni 2024 zijn er meerdere voorstellingen te zien in de Schouwburg Amstelveen.
Noem Geen Namen gaat over een groep studenten die in samenwerking met Walter Süskind en Henriëtte Pimentel, ongeveer 600 Joodse kinderen redde uit de crèche van de Hollandse Schouwburg. Bijzonder is dat Judith Goudsmit de rol vertolkt van Henriëtte Pimentel. Judith haar moeder, Betty Goudsmit-Oudkerk, was een van de verzorgsters die in de crèche werkte en daarmee een van de heldinnen. Ook Judith haar kleindochter, Yarden de Jong, speelt mee.

Het verhaal

Rosie is kinderverzorgster en woont bij haar ouders in Amsterdam-Oost, een levendige Joodse buurt. Kaat studeert rechten en is lid van het Amsterdamse studentencorps. Wanneer de oorlog uitbreekt, moet Rosie een moeilijke keuze maken: blijft ze bij haar ouders of gaat ze de kinderen van opgepakte Joden helpen? Kaat komt in aanraking met een studentengroep die zich het Utrechts Kindercomité noemt.

Daar leert ze Josephine kennen. Rosie, Kaat en Josephine raken betrokken bij het smokkelen van Joodse kinderen. Wat volgt is een lange, gevaarlijke weg die begint bij een crèche aan de Plantage Middenlaan in Amsterdam.

De grote cast van 80 personen in de leeftijd vanaf 6-66 jaar zet een unieke en indrukwekkende voorstelling neer over verzet, moed en hoop in tijden van oorlog. Wat zou jij hebben gedaan?
Ga voor meer informatie of kaartverkoop voor de voorstelling van 4 mei naar www.meervaart.nl. Voor de voorstellingen van 29 en 30 juni naar www.schouwburgamstelveen.nl.

Foto: Saar de Wolff

Leuk om te lezen

Op Theaters in Nederland vindt u een uitgebreid overzicht van alle musicalvoorstellingen die momenteel in het land te zien zijn. Je kunt direct tickets kopen voor een breed scala aan producties, van klassieke stukken tot hedendaagse hits. Elke voorstelling is voorzien van een korte beschrijving en een directe link voor ticketverkoop.

Weet waar je koopt!

Wij benadrukken het belang van het kopen van tickets via betrouwbare bronnen. Onder het motto "Weet waar je koopt, koop je tickets via het theater", het is namelijk belangrijk dat u alleen tickets koopt van websites die betrouwbaar zijn. Let daarbij goed op de beveiligde omgeving. Koopt u tickets via een andere website dan kunt u bij de ingang alsnog geweigerd worden.