Handtekeningenactie voor behoud Theater Harderwijk

Theater Harderwijk

Handtekeningenactie voor behoud Theater Harderwijk
0 -------- (0 beoordelingen)
Beoordeling

Maar liefst 5572 bezoekers van het Theater Harderwijk en andere cultuurliefhebbers hebben hun handtekening gezet onder een petitie voor het behoud van het theater aan de Stationslaan. De Stichting Podia Harderwijk overhandigde de handtekeningen donderdagavond aan de gemeenteraad.

Handtekeningenverzameling

De acteurs ‘Sjors’ en ‘Ruud’ brachten de duizenden handtekeningen, verpakt in een grote postzak, de raadszaal binnen, onderwijl verhalend over het belang van een professionele theaterlocatie. ,,U moet dit zien als een steun in de rug voor uw motie om de ‘en/en-variant'”, sprak theaterdirecteur Jessica Kroeske namens de stichting, waaronder behalve het Theater Harderwijk ook de Catharinakapel en poppodium Estrado vallen.

Met de ‘en/en-variant’ doelde ze op de variant waarbij de gemeente Harderwijk zich niet alleen sterk maakt voor het concept ‘Stad als Podium’ (met veel plekken in de Harderwijkse binnenstad waar podiumkunsten vertoond kunnen worden, zowel binnen als buiten), maar ook voor geld om de verbouwing van het theater aan de Stationslaan mogelijk te maken én te (blijven) subsidiëren. De raad gaf die opdracht al in maart mee aan cultuurwethouder Gert Jan van Noort.

Pleidooi

Handtekeningenactie voor behoud Theater HarderwijkKroeske hield haar pleidooi voorafgaand aan het debat over de zogeheten ‘Kadernota’, waarin de gemeente haar plannen voor de komende vier jaar uiteenzet en financieel onderbouwd. Stichting Podia Harderwijk is supporter van de plannen om verspreid over de Harderwijkse binnenstad tal van originele culturele evenementen en activiteiten aan te bieden. ,,Een groot en gevarieerd aanbod van een jaarronde programmering van alle podiumkunsten draagt immers bij aan de aantrekkelijkheid van onze stad Harderwijk voor haar inwoners en cultuurliefhebbers van elders”, aldus Kroeske.

Voorwaarde is wel, zo vindt ook de Stichting Podia, dat ‘een compleet ingericht professioneel binnenpodium een noodzakelijk nderdeel is van die ambitie’. ,,Onze theaterlocatie kán én mág daarin niet ontbreken. Want juist in het theater kunnen we de grotere professionele producties en artiesten programmeren waar het publiek van Harderwijk om vraagt.”

Behoud Theater Harderwijk

De aanwezige bestuursleden en directie hoopten dat de raadsfracties zich diezelfde avond al sterk zouden maken voor het behoud van het Theater Harderwijk. De politici hielden echter hun kruit droog voor de komende raadsvergadering op 7 juli, waarin ze de Kadernota moeten vaststellen. In die nota staat echter niets over het huidige theater. Wel wil het college van B&W 2,5 miljoen extra uittrekken voor concrete plannen voor het concept Stad als Podium en daarnaast jaarlijks 100.000 euro extra beschikbaar stellen voor het programmeren van alle voorstellingen.

Dat geld komt in principe bovenop het geld dat het college hiervoor al eerder beloofde te zullen uittrekken. Volgens wethouder Van Noort komt het totale investeringsbedrag daarmee uit ‘ergens tussen de 3,5 en vijf miljoen euro’.

Bron: Het Kontakt Ermelo

Handtekeningenactie voor behoud Theater Harderwijk
0 -------- (0 beoordelingen)
Beoordeling
Wat bezoekers vinden ... Wat vind je van dit artikel?
Sort by:

Be the first to leave a review.

Bevestigd
{{{review.rating_comment | nl2br}}}

Bekijk meer
{{ pageNumber+1 }}
Wat vind je van dit artikel?

Boek een theater

Een zakelijke bijeenkomst met veel mensen? Voor uw congres, personeelsfeest of vergadering.

Boek een theater!

Voor theaters

Wilt u informatie over het plaatsen van uw theater, voorstelling of heeft u een klacht?

Bekijk de mogelijkheden
T: 0594-555013
E: administratie@caja-media.nl

 

 

Pin It on Pinterest

Deel pagina