HannaH (De belofte voorbij)

HannaH (De belofte voorbij)

HannaH (De belofte voorbij) is een nieuwe theatervoorstelling van Venmans Productions over de verwoestende invloed van oorlog op levens van mensen, ook voor generaties die volgen. Het stuk met een prachtige hoofdrol voor theatercoryfee Jette van der Meij, is gebaseerd op een verhaal van schrijfster Wies Venmans en werd geregisseerd door Brigitte Odett. Hannah zal in het kader van herdenking, de komende seizoenen in de periode april-mei worden gespeeld in Nederlandse theaters en is op 4 mei onderdeel van de landelijke ‘Theater Na De Dam’ programmering.

Hannah – speeldata 2023 (1e seizoen)

  • 6-4 Lelystad, Theater Agora
  • 11-4 Roosendaal, Theater De Kring (matinee)
  • 22-4 Veendam, Theater Van Beresteyn
  • 28-4 Oss, Theater De Lievekamp
  • 3-5 Stadskanaal, Theater Geert Teis
  • 4-5 Almelo, Hof 88 (Theater na De Dam)
  • 5-5 Bodegraven, Evertshuis.

Jette van der Meij draagt het indringende psychologische drama over een moeder en haar twee volwassen kinderen. Wanneer een zorgvuldig bewaard geheim van Hannah uit de Tweede Wereldoorlog plotseling bekend dreigt te worden, realiseert zij zich dat ze open kaart moet spelen met haar kinderen voor het te laat is.

Bijrollen worden op overtuigende wijze vertolkt door Miriam Venema (Soldaat van Oranje, Love Story, War Horse) en Bas Maassen. Jette van der Meij volgde conservatorium Jazz en Geïmproviseerde muziek en Academie voor Kleinkunst waar ze samenwerkte met Ad de Bont. Dit resulteerde in muziektheaterproducties waarvoor ze verschillende prijzen ontving. Samen met Bartho Braat vertolkte ze de hoofdrol in het muziektheaterstuk Gare de Lyon. Vanaf het begin (1990) speelt ze Laura in Goede Tijden, Slechte Tijden.

Wies Venmans schreef eerder het muziektheaterstuk Gare de Lyon, eveneens een herdenkingsvoorstelling die de afgelopen 4 seizoenen met succes in de Nederlandse theaters stond. Met Hannah biedt ze het publiek opnieuw een artistieke, toegankelijke en leerzame manier om stil te staan bij de verstrekkende en wanstaltige gevolgen van het fenomeen oorlog. Los van de herdenkingsthematiek is Hannah een interessant psychologisch familiedrama over een gebroken gezin met vragen over identiteit, onvoorwaardelijke liefde en familiebanden.

Cast: Jette van der Meij (Hannah), Miriam Venema (Lea), Bas Maassen (Max)
Regie: Brigitte Odett
Script: Wies Venmans

Lees meer over de voorstelling

Leuk om te lezen