Hekwerk

Hekwerk

Hekwerk impresariaat opgericht door cabaretier Youp van ’t Hek.

Over Hekwerk

Youp van ’t Hek speelt met Cabaret Nar in 1977 zijn vijfde programma. Romantiek met mayonaise is de titel. De eerste goede recensies verschijnen en het gezelschap krijgt eindelijk serieuze aanbiedingen van cabaretpodia. De kleinere weliswaar, maar daar is de cabaretier al heel blij mee. Hij droomt van een solocarrière, maar die zal nog vijf jaar op zich laten wachten. Wel neemt Joop Koopman in 1979 de zakelijke leiding op zich en Koopmans impresariaat Lumen gaat ook financieel in de programma’s investeren. Als Lumen in 1994 ophoudt te bestaan, start Youp zijn eigen impresariaat. Een impresariaat in de geest van Lumen.

Hekwerk gaat het heten en Hans Floberg, voormalig chauffeur, toneelmeester en inmiddels een van de beste vrienden van de cabaretier, krijgt er de leiding. Joop Koopman blijft tot aan zijn dood, in 2011, Van ‘t Heks belangrijkste klankbord.

In de jaren daarna groeit Hekwerk, vooral door de bezielende leiding van Hans Floberg, uit tot een vooraanstaand theaterimpresariaat. Youp ziet in 1995 De Vliegende Panters het Amsterdams Kleinkunstfestival winnen en dat cabarettrio wil hij graag in het zadel helpen. Dat is ook een taak van een cabaretier met succes, vindt hij: jong talent kansen bieden en begeleiden.

De heren van Droog Brood ambiëren een cabaretcarrière. Omdat Hekwerk en Van ’t Hek in hun talent geloven, zijn ze ook welkom. Dat geldt ook voor de duo’s Schudden en, veel recenter, Kommil Foo. En voor de solisten Klaas van der Eerden, Ronald Goedemondt en Henry van Loon. Als Youps echtgenote Debby Petter, die indertijd al deel uitmaakte van Cabaret Nar, een toneelmonoloog wil spelen, is Hekwerk vanzelfsprekend ook haar impresariaat.

Inmiddels niet meer alleen Van ’t Heks werk, hoe betrokken hij zich er ook nog altijd bij voelt. Het is geworden wat hij hoopte: een goed kantoor dat zijn artiesten op persoonlijk, creatief en zakelijk vlak begeleidt.

Bron: Hekwerk

Contactgegevens Hekwerk

Korte Leidsedwarsstraat 12
1017 RC Amsterdam
Telefoonnummer: 020-6231555

Op Theaters in Nederland vindt u een uitgebreid overzicht van alle musicalvoorstellingen die momenteel in het land te zien zijn. Je kunt direct tickets kopen voor een breed scala aan producties, van klassieke stukken tot hedendaagse hits. Elke voorstelling is voorzien van een korte beschrijving en een directe link voor ticketverkoop.

Weet waar je koopt!

Wij benadrukken het belang van het kopen van tickets via betrouwbare bronnen. Onder het motto "Weet waar je koopt, koop je tickets via het theater", het is namelijk belangrijk dat u alleen tickets koopt van websites die betrouwbaar zijn. Let daarbij goed op de beveiligde omgeving. Koopt u tickets via een andere website dan kunt u bij de ingang alsnog geweigerd worden.