“Het Muntheater Weert investeert in onderhoudsvrije laser projector van Optoma

“Het Muntheater Weert investeert in onderhoudsvrije laser projector van Optoma

In de zoektocht naar een nieuwe projector voor gebruik op het podium, klopte het Munttheater uit Weert aan bij AV specialist Houben Souren uit Roermond.

Adviseur Ron Smeets bood het theater diverse merken aan. Hierop besloot het theater om enkele merken tegenover elkaar te zetten, tijdens een zogenaamde shoot-out. Zodat een volledige praktijksituatie nagebootst kon worden. Tijdens deze shoot-out werden de modellen uitvoerig gedemonstreerd door de technische specialist van het bijhorende merk en werden er tal van vragen gesteld door de medewerkers van het theater.

Na deze demo ging het technische team van het Munttheater in beraad om alle plussen en minnen af te wegen. En volgens Ruben van Cauteren, Technicus van het Munttheater, was de keuze snel gemaakt. De Optoma was de stilste projector, wat uiteraard niet onbelangrijk is in een theater, en gaf daarnaast het mooiste plaatje. Ook het formaat van de projector speelde mee in het nemen van de beslissing.

“Door goed te inventariseren en mee te denken met de klant, heeft het theater gekozen voor de Optoma ZU1300 die volledig voldoet aan de opgegeven eisen en wensen”, aldus Ron Smeets van Houben Souren. Door de zeer korte lijnen binnen beide organisaties is de projector zelfs al binnen slechts enkele dagen geleverd en kan het theater direct starten met de 1e voorstelling met deze LASER krachtpatser met 14.400 lumen.

“Nog veel theaters werken met lamp projectoren die inmiddels een hogere TCO hebben dan de LASER oplossingen. Optoma biedt gratis demo mogelijkheden aan om duidelijk het verschil, niet alleen in kwaliteit, maar ook in kosten te laten zien. Waardoor het voor deze sector zeer interessant is om de overstap te maken van lamp naar laser ‘, zegt Michael van Grootveld, Technisch specialist bij Optoma Benelux na zijn demo in het Munttheater. ‘Het pakket is dermate breed, dat er voor elk budget een geschikte LASER oplossing moet zijn in de line-up van Optoma”, voegt Jan-Willem Kantelberg, Sales Manager Pro AV, daar aan toe.

Op de foto van links naar rechts: Ron Smeets, Ruben van Cauteren en Jan-Willem Kantelberg

Leuk om te lezen