Zondag in het Zuiden

Het was zondag in het zuiden

19 december 1993. Het is een zondag in het zuiden, niks aan de hand. In Limburg maakt niemand zich zorgen over de aanhoudende regen en overstromingen in de Ardennen. Ze leven al eeuwen met de Maas. Ze kennen de gevaren. Denken ze.

Totdat het hoge water de provincie binnenstroomt. In een paar dagen tijd staan grote delen van Limburg onder water.

Het was Zondag in het Zuiden

12.000 mensen worden geëvacueerd. Het hoogwater verwoest veel, maar verbindt de Limburgers ook. Iedereen helpt. Iedereen komt samen. Zoiets zou eens in de paar honderd jaar gebeuren, maar niets is minder waar. In 1995 gebeurt het opnieuw en in 2021 nogmaals. Limburg leeft met het hoogwater, want het zal weer komen. Dat is slechts een kwestie van geduld.

Cast Het was Zondag in het Zuiden

In deze prachtige voorstelling over de Limburgse overstromingen zal gespeeld worden in 2024. Een groot deel van de cast van de voorstellingen in 2023, waaronder Buddy Vedder, Renée van Wegberg en Hein van der Heijden, keren terug.

Muzikant en pianist Rob Mennen is de muzikaal leider van de spektakelmusical Het was Zondag in het Zuiden. Onder zijn leiding brengt een live band samen met de acteurs de nieuwe arrangementen van de bekende liedjes van Rowwen Hèze tot leven.
 
 

Speellijst Het was Zondag in het Zuiden

De voorstelling is exclusief te zien in Openluchttheater De Doolhof in Tegelen.

Lees meer over de voorstelling Het was Zondag in het Zuiden

Leuk om te lezen