Hofpleintheater in Rotterdam

Benthemstraat 13, 3032 AA Rotterdam | 010 243 5055 | Google maps

Hofpleintheater in Rotterdam

In het jaar 1985 werd een oude en afgedankte theaterzaal aan het Hofplein in Rotterdam weer nieuw leven ingeblazen. Het opende toen als ‘Jeugdtheater Hofplein’ en in 1987 kwam de eerste eigen productie uit.

Het theater is ondergebracht in het Technicon-complex en heeft een bijzondere voorgevel die bestaat uit een raam van gekleurd glas in beton, vormgegeven door Karel Appel. Veel bezoekers (her)kennen het theater ook aan de bijzondere, gekleurde stoelen die er staan.

Voorstellingen in het Hofpleintheater

Elk theaterseizoen worden er verschillende voorstellingen opgevoerd. Al die voorstellingen worden gespeeld door kinderen en jongeren. De bekendste productie uit de beginperiode was misschien wel Kruimeltje, een in 1992 uitgebrachte voorstelling die een ongekend groot aantal mensen trok. De voorstelling ging in reprise en later is er zelfs een film van gemaakt. In de jaren die volgden zijn ongelooflijk veel voorstellingen gemaakt. Het is haast niet mogelijk om een kleine greep hieruit te doen, maar titels als Ronja de Roversdochter, De club van lelijke kinderen, De snoepwinkel van Zevensloten, De loop der dingen, Lilith, De klokkenluider van Rotterdam, Kings & Queens en De bloten kleren van de kiezer zijn voorbeelden die grote aantallen bezoekers naar het Hofpleintheater trokken. En daarbuiten! De loop der dingen speelde in 2016 zelfs meerdere keren voor een uitverkochte tent op Lowlands.

In de loop der jaren zijn er al heel wat talenten voortgebracht. Voor een aantal bekende acteurs, regisseurs en schrijvers was Hofplein Rotterdam namelijk het startpunt van hun carrière. Schrijfster Niki Smit, regisseur Anna van der Heide en ook acteurs als Annemarie Jung, Kiki van Deursen, Jeroen Spitzenbergen, Gaite Jansen en Noortje Herlaar zijn ooit in dit theater begonnen!

Al jaren is het Hofpleintheater van Hofplein Rotterdam een waar begrip in de stad en omgeving.

Leuke extra’s

Het theater biedt leuke extra’s voor de echte theaterliefhebbers. Zo worden er wekelijks theaterlessen geven voor kinderen en jongeren van 2 t/m 25 jaar. Ook zijn er extra workshops en activiteiten in de schoolvakanties en kunnen kinderen hun kinderfeestje vieren bij Jeugdtheater Hofplein. En Jeugdtheater Hofplein is samen met Luxor Theater de initiatiefnemer en organisator van de jaarlijkse Nationale Jongerenherdenking op 4 mei. Verder wordt het Hofpleintheater (en de andere theaterzalen en studio’s van Hofplein) ook verhuurd voor evenementen en zakelijke bijeenkomsten.

Nieuwsbrief Hofplein Rotterdam

Het laatste nieuws van Hofplein ontvangen? Abonneer dan op de maandelijkse nieuwsbrief van het theater en blijf op de hoogte van de voorstellingen, speciale evenementen en bijzonder nieuws van Jeugdtheater Hofplein!

Agenda Hofpleintheater

Naast theaterlessen, jeugd- en jongerenvoorstellingen is Jeugdtheater Hofplein ook heel actief binnen het onderwijs. Op zowel structurele als incidentele basis bied Hofplein theateronderwijs op maat om zo bij te dragen aan de talentontwikkeling van nog veel meer jong Rotterdams talent.

Contactgegevens Hofpleintheater in Rotterdam

Benthemplein 13
3032 CC Rotterdam
Telefoon: 010 – 243 50 55
E-mail: [email protected]

Website

Leuk om te lezen

Op Theaters in Nederland vindt u een uitgebreid overzicht van alle musicalvoorstellingen die momenteel in het land te zien zijn. Je kunt direct tickets kopen voor een breed scala aan producties, van klassieke stukken tot hedendaagse hits. Elke voorstelling is voorzien van een korte beschrijving en een directe link voor ticketverkoop.

Weet waar je koopt!

Wij benadrukken het belang van het kopen van tickets via betrouwbare bronnen. Onder het motto "Weet waar je koopt, koop je tickets via het theater", het is namelijk belangrijk dat u alleen tickets koopt van websites die betrouwbaar zijn. Let daarbij goed op de beveiligde omgeving. Koopt u tickets via een andere website dan kunt u bij de ingang alsnog geweigerd worden.