Hofpleintheater in Rotterdam

Benthemstraat 13, 3032 AA Rotterdam | 010 243 5055 | Google maps

Hofpleintheater in Rotterdam

In het jaar 1985 werd een oude en afgedankte theaterzaal aan het Hofplein in Rotterdam weer nieuw leven ingeblazen. Het opende toen als ‘Jeugdtheater Hofplein’ en in 1987 kwam de eerste eigen productie uit.

Het theater is ondergebracht in het Technicon-complex en heeft een bijzondere voorgevel die bestaat uit een raam van gekleurd glas in beton, vormgegeven door Karel Appel.

Voorstellingen in het Hofpleintheater

Elk theaterseizoen worden er verschillende voorstellingen opgevoerd. Al die voorstellingen worden gespeeld door kinderen en jongeren. De bekendste productie was misschien wel Kruimeltje, een in 1992 uitgebrachte voorstelling die een ongekend groot aantal mensen trok. De voorstelling ging in reprise en later is er zelfs een film van gemaakt. In de loop der jaren zijn er al heel wat talenten voortgebracht.

Voor een aantal bekende acteurs, regisseurs en schrijvers was Hofplein Rotterdam namelijk het startpunt van hun carrière. Schrijfster Niki Smit, regisseur Anna van der Heide en ook acteurs als Annemarie Jung, Kiki van Deursen, Jeroen Spitzenbergen, Gaite Jansen en Noortje Herlaar zijn ooit in dit theater begonnen!

Tegenwoordig is het Hofpleintheater van Hofplein Rotterdam een waar begrip in de stad en omgeving.

Leuke extra’s

Het theater biedt leuke extra’s voor de echte theaterliefhebbers. Zo kunt u meedoen met een Backstage tour, worden er Cursussen en Workshops gegeven en kunnen kinderen hun kinderfeestje vieren bij het Hofplein Rotterdam. Daarnaast wordt het Hofpleintheater (en de andere theaterzalen en studio’s van Hofplein Rotterdam) ook verhuurd voor evenementen en zakelijke bijeenkomsten.

Nieuwsbrief Hofplein Rotterdam

Wilt u ook het laatste nieuws van Hofplein Rotterdam ontvangen? Blijf op de hoogte van het laatste nieuws over de voorstellingen, speciale evenementen of nieuws van de opleidingen van Hofplein Rotterdam!

Agenda Hofpleintheater

Naast jeugd- en jongerenvoorstellingen biedt Hofplein Rotterdam ook opleidingen (HBO, MBO, HAVO, VWO en vrije tijd) op het gebied van theater.

Contactgegevens Hofpleintheater in Rotterdam

Benthemplein 13
3032 CC Rotterdam
Telefoon: 010 – 243 50 55
E-mail: info@hofpleinrotterdam.nl

Website

Leuk om te lezen