Hofpleintheater wordt verbouwd!

Hofplein Rotterdam

Hofpleintheater wordt verbouwd!
0 -------- (0 beoordelingen)
Beoordeling

En geeft kinderen, jongeren én de wijk een nieuwe creatieve en sociale impuls.

Afgelopen maand is Hofplein Rotterdam van start gegaan met een indrukwekkende verbouwing van haar theater in Rotterdam Noord. Centraal staat de entree aan het Waterplein waar spelers, bezoekers, studenten en wijkbewoners elkaar tijdens én buiten voorstellingen kunnen ontmoeten: de vernieuwde theaterfoyer is vanaf half december bereikbaar en wordt een ontmoetingsplaats voor jong en oud. Naast de grote theaterzaal komt er een kleine zaal (ca. 65 zitplaatsen) en diverse theater- en workshopstudio’s.

Cultuurpoort voor jonge Rotterdammers

hofpleintheater-2“Overal in Noord voel je een sterke ondernemende daadkracht. Bij ons om de hoek ‘onder de Hofbogen’ bloeit een nieuwe creatieve industrie en ontdek je spannende horeca initiatieven. Samen met onze buren, het Zadkine College en Grafisch Lyceum Rotterdam, nemen wij hier een actieve rol in. Hofplein is een unieke plek voor jonge Rotterdammers om zich creatief te ontwikkelen en waar zij uitgedaagd worden.

Het Hofpleintheater is een huis waar theater, opleiding, verbeelding en storytelling samenkomen en na de verbouwing –letterlijk-nog meer in de maatschappij staat.” aldus Caroline Pietermaat, algemeen directeur Hofplein Rotterdam.

Samenwerking Zadkine College en Grafisch Lyceum

hofpleintheater-wordt-verbouwd2Het Hofpleintheater is het laatste onderdeel van het Technicon-complex van Maaskant dat verbouwd wordt door Dura Vermeer. Eerder waren het Grafisch Lyceum en het Zadkine College al aan de beurt. Architect Maaike Westinga (TenBrasWestinga Architecten) houdt de oorspronkelijke basis van hout, staal en beton van Maaskant in ere, maar de rest van het Hofpleintheater ondergaat een ware metamorfose.

Door de theaterfoyer te verplaatsen naar beneden aan de entree van het Waterplein, is straks niet alleen de bezoeker van het theater welkom.

Ook overdag is de foyer geopend voor iedereen uit de buurt. Studenten van het Zadkine College zullen samen met Hofpleiners het theatercafé bemannen. Pietermaat: “Hiermee is het Hofpleintheater hét leer/werkbedrijf voor MBO-studenten van het Zadkine College en wordt het een mooie uitdaging om van het Waterplein een prachtige en bruisende plek te maken in Noord.”

Nieuwe voorstelling ‘Troep’ speelt in Las Palmas (LP2)

Alle voorstellingen van het huisgezelschap Jeugdtheater Hofplein worden tot medio december op tijdelijke locaties gespeeld. De eerstvolgende familievoorstelling ‘Troep’ (8+), gebaseerd op het bekende jeugdboek van Ilse Bos, speelt van 14 -30 oktober in Las Palmas (LP2).

Vanaf 16 december trapt Jeugdtheater Hofplein af met dé familie- en kerstvoorstelling.
‘De Notenkraker’ in het vernieuwde theater. Kaarten voor alle voorstellingen zijn online verkrijgbaar via de website www.hofpleintheater.nl

Gerelateerde artikelen

Hofplein Theater RotterdamHofplein Rotterdam

In het jaar 1985 werd een oude en afgedankte theaterzaal aan het Hofplein in Rotterdam weer nieuw leven ingeblazen. Het opende toen als ‘Jeugdtheater Hofplein’ en in 1987 kwam de eerste eigen productie uit.

Lees meer over Hofplein Rotterdam

Hofpleintheater wordt verbouwd!
0 -------- (0 beoordelingen)
Beoordeling
Wat bezoekers vinden ... Wat vind je van dit artikel?
Sort by:

Be the first to leave a review.

Bevestigd
{{{review.rating_comment | nl2br}}}

Show more
{{ pageNumber+1 }}
Wat vind je van dit artikel?

Boek een theater

Een zakelijke bijeenkomst met veel mensen? Voor uw congres, personeelsfeest of vergadering.

Boek een theater!

Voor theaters

Wilt u informatie over het plaatsen van uw theater, voorstelling of heeft u een klacht?

Bekijk de mogelijkheden
T: 0594-555013
E: administratie@caja-media.nl

 

 

Pin It on Pinterest

Deel pagina