Hoofdrollen Moulin Rouge!

Hoofdrollen voor Martijn Noort en Keoma Aidhen in Moulin Rouge! De Musical.

Stage Entertainment Nederland is bijzonder trots om de twee hoofdrolspelers bekend te mogen maken die naast Carlo Boszhard in Moulin Rouge! De Musical gaan spelen. De Nederlandse musicalacteurs Martijn Noort en Keoma Aidhen, die beiden in het buitenland al vele hoofdrollen hebben gespeeld, vertolken in deze award-winnende musical de hoofdrollen van Christian en Satine. De rol van zowel Christian als Satine wordt wereldwijd gezien als één van de zwaarste musicalrollen ooit.

Martijn Noort & Keoma Aidhen

Martijn Noort, die in Duitsland met veel succes in de musicals Rock of Ages, Mamma Mia! en Wicked heeft gespeeld, wordt in Moulin Rouge! De Musical de Amerikaanse schrijver Christian die verliefd wordt op de mooie en innemende Satine, gespeeld door Keoma Aidhen. “Christian is een prachtige rol om te spelen”, laat Martijn weten. “Hij is een schrijver die naar Parijs vertrekt en daar de kans krijgt om mee te schrijven aan een show in de bekende nachtclub: Moulin Rouge, die wordt gerund door Harold Zidler (gespeeld door Carlo Boszhard). Wanneer Christian in de Moulin Rouge Satine ontmoet, wordt hij stapelverliefd op haar. Er zitten zo veel prachtige lagen in de rol van Christian, en hij mag vele iconische nummers zingen, dat het een genot wordt om in zijn huid te kruipen.”

Keoma Aidhen kan niet wachten om in het leven van Satine te duiken. “Ze is de ster van de Moulin Rouge met een heftige geschiedenis, maar de flamboyante nachtclubeigenaar Harold Zidler ontfermt zich over haar. Ze wordt verliefd op Christian, maar moet ook de Hertog van Monroth tevreden houden. Hij dreigt Christian te vermoorden als ze niet voor hem kiest. Uiteindelijk overwint de liefde, maar dan wordt het echte drama in haar leven duidelijk. Prachtig en uitdagend om te spelen en te mogen zingen. Een echte droomrol.”

Net als Martijn heeft ook Keoma de afgelopen jaren veel in het buitenland gewerkt. Ze begon haar carrière tien jaar geleden in Parijs en speelde in Duitsland in musicals als Starlight Express en Disney’s ALADDIN. In Nederland was ze in On Your Feet! te zien en speelde ze de hoofdrol van Jasmine in Disney’s ALADDIN.

Audities

“Martijn en Keoma zijn grote talenten met heel veel ervaring”, laat Managing Director van Stage Entertainment Nederland Walter Drenth weten. “Bij hun audities bliezen ze iedereen van hun stoel. Voor het team van internationale creatives was er geen enkele twijfel dat Martijn en Keoma de gedroomde Christian en Satine zijn.”

Over de keuze voor Keoma zei regisseur van Moulin Rouge! De Musical Alex Timbers het volgende: “Vanaf het eerste moment dat het creatieve team Keoma ontmoette, was het alsof ze Satine al op het podium manifesteerde. Ze transformeerde de auditiezaal en hield dit momentum vast tijdens de verschillende auditierondes. Keoma’s optreden belichaamt alle kwaliteiten van de ‘sparkling diamant’ Satine; ze is buitengewoon.”

Wat betreft Martijn vulde hij aan: “Bij Martijn begrijp je meteen waarom Satine voor Christian zou vallen. Als performer begreep Martijn fundamenteel de twee kanten van Christian – in de eerste akte kan hij het vurige en pure hart van Christian belichamen die verliefd wordt op Satine, en in de tweede akte ook de wanhoop waartoe hij wordt gedreven als alles uit zijn handen begint te glippen.”

Carlo Boshard

Carlo Boszhard, die de rol van Harold Zidler vertolkt, verheugt zich ontzettend op de samenwerking. “Ik ben trots dat ik mij kan omringen met zulke bijzondere musicaltalenten. We hebben gelijk contact gezocht met elkaar, omdat we weten dat we een bijzondere en intense tijd tegemoet gaan in Moulin Rouge! De Musical. Ik heb ontzettend veel zin om te gaan spelen en kan niet wachten om te beginnen.”

Wie de andere rollen spelen wordt op een later moment bekendgemaakt.

Moulin Rouge! De Musical

Moulin Rouge! De Musical vertelt het verhaal van een jonge dichter Christian die verliefd wordt op de mooie courtisane Satine in de legendarische Parijse nachtclub. Een nachtclub waar bohemiens en aristocraten elkaar treffen en waarin alles draait om betoverend vermaak. Maar de druk op Satine neemt toe als haar baas, Moulin Rouge-eigenaar Harold Zidler, op haar rekent om de Hertog van Monroth tevreden te stellen, wiens geld de nachtclub draaiende zal houden.

Lees meer over Moulin Rouge! De Musical

Baz Luhrmann’s iconische film komt tot leven op het toneel, alles is uit de kast gehaald voor deze extravagante musical. Moulin Rouge! De Musical is een eerbetoon aan de waarheid, schoonheid, vrijheid en – bovenal – liefde. Moulin Rouge! De Musical is meer dan een musical; je waant je echt in de beroemde nachtclub.

Net als de film brengt de musical een hommage aan 160 jaar muziek – van Offenbach tot Lady Gaga. Moulin Rouge! De Musical bevat veel van de iconische nummers uit de film uit 2001 en nieuwe toevoegingen van muzikaal supervisor, orchestrator en arrangeur Justin Levine. Hij combineert 75 nummers van onder andere Adele, Katy Perry, Sia, Rihanna, Beyoncé om een popscore te creëren die uniek is in muziektheater. Alle bekende hits worden in het Engels gezongen.

Moulin Rouge! De Musical is geproduceerd door Carmen Pavlovic en Gerry Ryan OAM voor Global Creatures en Bill Damaschke.

Foto: Rob Jacobs

Leuk om te lezen

Op Theaters in Nederland vindt u een uitgebreid overzicht van alle musicalvoorstellingen die momenteel in het land te zien zijn. Je kunt direct tickets kopen voor een breed scala aan producties, van klassieke stukken tot hedendaagse hits. Elke voorstelling is voorzien van een korte beschrijving en een directe link voor ticketverkoop.

Weet waar je koopt!

Wij benadrukken het belang van het kopen van tickets via betrouwbare bronnen. Onder het motto "Weet waar je koopt, koop je tickets via het theater", het is namelijk belangrijk dat u alleen tickets koopt van websites die betrouwbaar zijn. Let daarbij goed op de beveiligde omgeving. Koopt u tickets via een andere website dan kunt u bij de ingang alsnog geweigerd worden.