Huur theater De Kappen in Haakbergen opgezegd

de Kappen Haaksbergen

Huur theater De Kappen in Haakbergen opgezegd
0 -------- (0 beoordelingen)
Beoordeling

Stichting Kulturhus Haaksbergen wil zekerheid over de toekomst. Daarom is de rechtszaak tegen de gemeente over de bezuiniging op de subsidie uitgesteld maar nog niet ingetrokken. Ook de huur van theatergebouw De Kappen is per 1 april 2017 opgezegd.

Als de beoogde bezuinigingen worden doorgezet, valt de instelling voor bibliotheek en theater om. Dat zei het Kulturhus vorig jaar al, toen werd bekendgemaakt dat de subsidie tot en met 2018 stapsgewijs met 4 ton wordt gekort.

‘Pro-formahandeling’

Als de theaterfunctie verdwijnt, heeft het Kulturhus niets aan het pand aan de Sterrebosstraat. Volgens een brief die het gemeentebestuur aan de raadsleden heeft gestuurd, gaat het opzeggen van de huur om een ‘pro-formahandeling’. Het college verwacht dat de huur van het theater volgend jaar doorgaat zodra er dit jaar voldoende toekomstzekerheid ontstaat voor het Kulturhus.

Bezuiniging

Om toekomst zekerheid te krijgen is er werk aan de winkel. De bezuiniging van 190.000 euro per 2016 kan het Kulturhus nog dragen. Maar de verhoging van de bezuinigingen naar 340.000 euro in 2017 lijkt te veel van het goede. Dan moet er worden bezuinigd op de twee grootste kostenposten: personeel en huisvesting.

Het idee is om de bieb vanuit de Bouwmeester te verhuizen naar het gebouw naast het theater, de oude basisschool Dorp. Beoogde verhuizingsdatum is 1 januari 2018, dus kan de bezuiniging volgend jaar niet worden gemaakt.

Verhuizing

Bovendien hangt een deel van de bezuiniging op personeel samen met een verhuizing van de bieb. Dat is ook de reden waarom de gemeente met de Stichting Kulturhus praat over de toekomst. Er is daarvoor zelfs een projectgroep in het leven geroepen, met daarin ambtenaren, de directie van het Kulturhus en een onafhankelijk financieel deskundige.

Het college zegt in de brief aan de raad dat het Kulturhus in staat zal zijn om de bezuinigingen op te vangen. Een versnelde verkoop van het bibliotheekgebouw aan De Bouwmeester, en dus een versnelde verhuizing naar het theater, is volgens de gemeente een uitgangspunt. Net als meer gebruikmaken van vrijwilligers.

Bron: Tubantia.nl

Huur theater De Kappen in Haakbergen opgezegd
0 -------- (0 beoordelingen)
Beoordeling
Wat bezoekers vinden ... Wat vind je van dit artikel?
Sorteren:

Geef als eerste je mening.

Bevestigd
{{{review.rating_comment | nl2br}}}

Bekijk meer
{{ pageNumber+1 }}
Wat vind je van dit artikel?

Boek een theater

Een zakelijke bijeenkomst met veel mensen? Voor uw congres, personeelsfeest of vergadering.

Boek een theater!

Voor theaters

Wilt u informatie over het plaatsen van uw theater, voorstelling of heeft u een klacht?

Bekijk de mogelijkheden
T: 0594-555013
E: administratie@caja-media.nl

 

 

Op de hoogte
blijven?
Blijf op de hoogte van alle voorstellingen en theaternieuws.
AANMELDEN
* we sturen je eenmaal per week het laatste nieuws
close-link

Pin It on Pinterest

Deel pagina