Igone de Jongh deelt haar grootste liefde

Igone de Jongh deelt haar grootste liefde

Na haar boek, documentaire en de succesvolle shows in Carré is Igone de Jongh nu te zien in theaters door heel Nederland. In haar eerste eigen theatertournee danst prima ballerina Igone de Jongh de mooiste, klassieke choreografieën uit haar omvangrijke repertoire en nieuwe, modernere choreografieën die speciaal voor deze voorstelling zijn gemaakt. Soms alleen op het toneel, soms samen met een partner of partners, onder begeleiding van een live orkest. Igone gaat letterlijk en figuurlijk met haar publiek in gesprek en vertelt hen alles over haar grootste liefde; dansen. De danskunst toegankelijk maken, zonder een concessie te doen aan de hoogste kwaliteit. De première van Igone de Jongh – I is op donderdag 2 december in de Stadsschouwburg te Haarlem.

Igone de Jongh: prima ballerina, gelauwerd en bejubeld voormalig eerste soliste van het Nationaal Ballet. Sinds kort geniet Igone van de nazomer van haar imposante loopbaan en heeft een sterk verlangen om haar publiek in alle windstreken van ons land te bezoeken. In de show blikt Igone de Jongh terug op haar leven als prima ballerina en fantaseert ze al dansend over haar toekomst. Daarnaast krijgt het publiek tijdens de voorstelling een unieke kans om met haar in gesprek te gaan en vragen te stellen.

Over Igone de Jongh – I

De voorstelling staat onder regie van prominent theaterregisseur Ruut Weissman. Igone danst de hoogtepunten uit haar carrière, waaronder haar bekende rollen uit Het Zwanenmeer en Giselle, en deelt vol overgave haar grootste dromen. Haar dromen en fantasieën over de toekomst krijgen vorm in nieuwe, moderne choreografieën. Deze zijn speciaal gemaakt door de talentvolle Italiaanse choreografen Simone Repele en Sasha Riva. Choreograaf Pim Veulings heeft alle dansen op indrukwekkende wijze tot een geheel gemaakt. Tijdens de voorstelling deelt Igone het podium met twee superster dansers uit Oekraïne, een operazanger en live orkest.

Componist en arrangeur Sebastiaan Koolhoven begeleidt het orkest tijdens de voorstelling. Hij gebruikt bestaande muziek en heeft speciaal voor Igone nieuwe muziek gecomponeerd, volledige afgestemd op het persoonlijke verhaal dat zij danst voor het publiek.

I – Igone de Jongh is een productie van Senf Theaterpartners en The Fame Game Initiatives.

Klik hier voor kaarten.

Leuk om te lezen