Ik wil GELUKKIG zijn

Ik wil GELUKKIG zijn

Ik wil GELUKKIG zijn, een musical over Fien de la Mar. NDM Theaterproducties brengt de musical naar de theaters in Nederland.

Ik wil GELUKKIG zijn

De musical over Fien de la Mar gaat een rijke en emotionele reis door haar leven en carrière zijn, vol dramatische momenten, humor en muziek. De musical laat belangrijke mijlpalen in haar carrière zien, zoals haar werk in het theater, film en cabaret. Muzikale nummers van haar bekendste liedjes en optredens kunnen niet ontbreken tijdens de voorstelling.

De musical geeft de sfeer van Nederland in de vroege 20e eeuw weer en is een eerbetoon aan Fien de la Mar’s leven als een universeel verhaal van triomf en tragedie in de kunstwereld.

Fien de la Mar

Fien de la Mar was een prominente Nederlandse actrice en zangeres die bekend stond om haar werk in theater, film en cabaret in de eerste helft van de 20e eeuw. Ze werd geboren op 10 februari 1898 in Amsterdam en stierf op 23 april 1965 in dezelfde stad.

Fien kwam uit een artistieke familie. Haar vader, Nap de la Mar, was een theaterdirecteur en haar moeder, Rosa de la Mar, was een actrice. Dit milieu beïnvloedde haar sterk en legde de basis voor haar eigen carrière in de kunstwereld. Fien de la Mar begon haar carrière op jonge leeftijd en werd al snel een geliefde figuur in het Nederlandse theater. Ze werkte samen met bekende gezelschappen en artiesten en stond bekend om haar veelzijdigheid in zowel dramatische als komische rollen.

Naast haar werk in het theater verscheen Fien in verschillende Nederlandse films. Haar bekendheid breidde zich uit naar het grote scherm, waar ze haar acteertalent tentoonstelde. Fien had ook een succesvolle zangcarrière en was een bekende stem in het Nederlandse cabaret. Haar liedjes waren vaak humoristisch en toonden haar talent voor komische timing.

Fien trouwde met acteur en regisseur Cees Laseur. Het paar werkte vaak samen in het theater en de filmwereld. Ondanks haar succes leed Fien aan depressies, wat uiteindelijk leidde tot haar tragische dood door zelfmoord in 1965. Haar overlijden was een grote schok voor de Nederlandse kunstwereld.

DeLaMar Theater

In Amsterdam is het DelaMar theater naar haar vernoemd, ter ere van haar bijdragen aan de Nederlandse cultuur. Dit theater dient als een eerbetoon aan haar impact op het Nederlandse theater en cabaret.
Herinnering: Fien de la Mar wordt herinnerd als een van de grootste Nederlandse artiesten van haar tijd, wiens talent en charisma een blijvende indruk hebben achtergelaten op zowel het publiek als haar collega’s.
Fien de la Mar’s werk en leven blijven een belangrijk onderdeel van de Nederlandse culturele geschiedenis, en ze wordt nog steeds herinnerd en gerespecteerd om haar bijdrage aan de kunsten.

Speeldata Ik wil GELUKKIG zijn

Zodra de speellijst bekend wordt gemaakt lees je het hier!

Leuk om te lezen

Op Theaters in Nederland vindt u een uitgebreid overzicht van alle musicalvoorstellingen die momenteel in het land te zien zijn. Je kunt direct tickets kopen voor een breed scala aan producties, van klassieke stukken tot hedendaagse hits. Elke voorstelling is voorzien van een korte beschrijving en een directe link voor ticketverkoop.

Weet waar je koopt!

Wij benadrukken het belang van het kopen van tickets via betrouwbare bronnen. Onder het motto "Weet waar je koopt, koop je tickets via het theater", het is namelijk belangrijk dat u alleen tickets koopt van websites die betrouwbaar zijn. Let daarbij goed op de beveiligde omgeving. Koopt u tickets via een andere website dan kunt u bij de ingang alsnog geweigerd worden.