Jesus Christ Superstar – Musical

jesus christ superstar

Jesus Christ Superstar is een prachtige – puur door songs gedreven – musical over een sociaal bevlogen vriendengroep waarin Jezus zich tot een leider ontwikkelt met vernieuwende ideeën om op te komen voor mensen die geen stem hebben in de samenleving. “Het leidt tot een nieuwe beweging, een volksopstand. Woede neemt het over. Een verhaal van én voor onze tijd. Ik ben ontzettend blij dat Albert Verlinde de droom om deze voorstelling te mogen regisseren nu waarmaakt”, vertelt regisseur Ivo van Hove.

Jesus Christ Superstar

In 2024 gaat deze nieuwe versie van rockopera Jesus Christ Superstar in première. Voor Jesus Christ Superstar heeft Andrew Lloyd Webber de muziek geschreven en Tim Rice de teksten. Van het album zijn wereldwijd meer dan zeven miljoen exemplaren verkocht. Jesus Christ Superstar was vanaf 1972, acht jaar onafgebroken op het Londense West End te zien, waardoor het toentertijd de langstlopende musical ooit was. Op Broadway werd de voorstelling genomineerd voor vijf Tony Awards. Daarnaast is het verhaal twee keer verfilmd.

Cast Jesus Christ Superstar

De rol van Jesus wordt vertolkt door Jeangy Macrooy. De rollen van Judas en Maria worden gespeeld door niemand minder dan Freek Bartels en  talentvolle Magtel de Laat.

Première

Verhaak Casting verzorgt de casting, die dit najaar plaatsvindt. De première van Jesus Christ Superstar vindt plaats op 21 januari 2024 in het DeLaMar Theater in Amsterdam. Daarna reist de voorstelling langs twintig Nederlandse theaters.

Albert Verlinde en Ivo van Hove

2024 is ook het jaar waarin Albert Verlinde 25 jaar als theaterproducer werkt. In deze periode heeft hij ruim zestig voorstellingen als producent naar het theater gebracht. Musicals die tientallen Musical Awards wonnen. Ook bracht hij grote producties als The Bodyguard, Grease en Footloose naar het buitenland. Buiten Nederland waren deze voorstellingen te zien in België, Frankrijk, Spanje en Italië. De van oorsprong Belgische regisseur Ivo van Hove regisseert de musical.

 

Hoe beoordeel jij deze voorstelling?