Jörgen Raymann maakt Musicaldebuut in HELLO DOLLY!

JÖRGEN RAYMANN MAAKT MUSICALDEBUUT NAAST SIMONE KLEINSMA IN HELLO, DOLLY!

No review found! Insert a valid review ID.

Tijdens de perspresentatie van HELLO DOLLY! werd bekend gemaakt dat Jörgen Raymann de rol van Horace gaat spelen. Jörgen gaat de rol delen met Paul de Leeuw die eerder al aangekondigd werd.

Jörgen: “Ik kijk er onwijs naar uit om met deze fantastische groep mensen vanaf februari in Hello, Dolly! te gaan spelen. Het is een musicalrol waarin ik mijn humor kwijt kan maar waarmee ik mensen ook hoop te gaan raken. Daarnaast vind ik het een enorme eer om naast Simone Kleinsma op het toneel te mogen staan. Echt een droom die uitkomt.”

Jörgen Raymann is vooral bekend als cabaretier, stand-up comedian en presentator. Hij oogstte veel succes met o.a. het tv programma Raymann is Laat waarin zijn populaire alter-ego ‘Tante Es’ een grote rol speelde. Hello, Dolly! is vanaf februari 2020 te zien in de grootste theaters van Nederland.

Naast Simone Kleinsma, Paul de Leeuw, Jörgen Raymann zijn onder anderen ook Freek Bartels, Marjolijn Touw, Martijn Vogel en Nandi van Beurden te zien. Het wordt een grootste musicalproductie met een live orkest. Meer informatie hellodollydemusical.nl

Hello, Dolly! het verhaal

Hello, Dolly! vertelt het komische verhaal van Dolly (Simone Kleinsma), een uiterst charmante bemoeial wiens talent het is om de meest uiteenlopende zaken te ‘regelen’, zoals De Liefde. Als Dolly aankomt in New York om een vrouw te vinden voor de rijke, norse ondernemer Horace (Paul de Leeuw/Jörgen Raymann) beseft ze dat deze man ideaal is voor…haarzelf!

Lees meer over de voorstelling HELLO DOLLY!

Hello, Dolly! de musical en de film

Hello, Dolly! ging in 1964 in première op Broadway. Muziek en liedteksten zijn van Jerry Herman (o.a. La Cage Aux Folles) en het script is van Michael Stewart (o.a. 42nd Street), gebaseerd op het toneelstuk The Matchmaker van Thornton Wilder.

Met maar liefst vijf verschillende producties en in totaal 14 Tony Awards werd het een van de populairste en meest gespeelde Broadway musicals ooit. De titelrol is door de jaren heen gespeeld door legendarische sterren als de recentelijk overleden Carol Channing, Bernadette Peters en vorig jaar door Bette Midler. Voor haar grandioze vertolking won Bette Midler een Tony Award.

Deze versie van de voorstelling mocht in totaal vier Tony Awards in ontvangst nemen.

Fotocredits: Annemieke van der Togt

No review found! Insert a valid review ID.

Leuk om te lezen

close-link