Martijn Vogel

Martijn Vogel is geboren in de provincie Noord-Holland te Hilversum op 14 februari 1991 en is een Nederlandse zanger en acteur.

Opleiding

Martijn Vogel volgde de richting Muziektheater aan de HAVO voor Muziek en Dans in Rotterdam. Hij kreeg lessen in op het Broadway Center in New York en deed workshops bij Willem Nijholt, Pia Douwes en Paul de Leeuw. Vervolgens ging hij studeren aan de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten.

Carriere verloop

Met de musical The Sound of Music was Martijn Vogel al jong bekend; toen hij kind was speelde hij de rol van Kurt in de musical. Dit was een toen een productie van Joop van den Ende Theaterproducties. Daarnaast speelde hij in Pietje Bell, in Spring Awakening en in Wicked. Naast deze theaterproducties werkte Martijn Vogel als zanger mee aan Spring Awakening in Concert en Shakespeare in Concert. Succesvol was hij ook in het televisieprogramma de talentenjacht Op Zoek naar Joseph. Hij was de jongste deelnemer en eindigde bij de laatste vijftien.

Martijn in The Sound of Music

In de musical The Sound of Music speelt Martijn Vogel samen met de dochter van Kapitein Von Trap Liesl gespeeld Vajen van de Bosch. Ook Tony Neef en Maaike Widdershoven spelen in de cast van The Sound of Music.

Grease

Musicalproducent Albert Verlinde van Stage Entertainment brengt voor de tweede maal de musical Grease ten tonele. De musical Grease werd wereldberoemd door de filmversie die in 1978 werd gemaakt, met in de hoofdrollen John Travolta en Olivia Newton-John. Martijn speelt in het ensemble van deze musical. Naast Martijn spelen onder andere Vajen van den Bosch, René van Kooten en Joey Ferre ook in deze hitmusical die in veel theaters in Nederland te zien is.

Theater

Leuk om te lezen