Kerstvakantie 2014 in De Harmonie

Kerstvakantie 2014 in De Harmonie

Tijdens de donkere dagen is het extra gezellig in theater De Harmonie in Leeuwarden! Kom langs voor een heerlijke middag of avond in het pluche en geniet van al het moois dat De Harmonie te bieden heeft. Namens het hele personeel wensen we u fijne feestdagen!

Rondleiding door De Harmonie

Zaterdag 20 december l 14.30 uur
Altijd al eens een kijkje willen nemen achter de schermen van stadsschouwburg De Harmonie? Even dwalen over het toneel van de AEGON zaal, vanuit de coulissen de Rabobank zaal bekijken of zien waar de artiesten een kopje koffie drinken? Het kan tijdens de uitgebreide Rondleiding, die ongeveer een uur duurt.

Trinity & Neema l Mundo Theater Tour

Zaterdag 20 december l 20.30 uur
Trinity is een band die bestaat uit een geboren Groninger en drie Nederlandse broers die opgroeiden in Peru. Zij maken een spannende mix van Amerikaanse en Ierse folk, aangevuld met Afrikaanse beats en pop grooves. Dit najaar toeren ze langs de theaters met als special guest zangeres Neema Ntalel uit Kenia.

Hothouse Redbad l Duo Van Kemenade / Busch & Podium Trio

Jongens van 57
Zondag 21 december l 15.00 uur
Met zijn expressieve geluid kan altsaxofonist Paul van Kemenade binnen elke muzikale setting uit de voeten, van bop tot flamenco en zelfs renaissancemuziek. Hij is een meester in het bijeenbrengen van ongewone bezettingen. Deze middag speelt hij eerst in duobezetting met de Duitse pianist Stevko Busch en daarna in het Podium Trio.

Marietta Petkova, piano

Beethoven, Chopin, Schumann e.a.
Zondag 21 december l 15.15 uur
Inleiding om 14.15 uur
Voor Marietta Petkova gaat er niets boven levende muziek. De van oorsprong Bulgaarse pianiste beschikt over het vermogen de luisteraar recht in de ziel te raken. Spirituele diepgang, virtuositeit en veelzijdigheid gaan bij haar samen. Op het programma van dit recital staat onder meer de sonate ‘Appassionata’ van Beethoven.

L.A. The Voices

Dit zijn wij
Dinsdag 23 december l 20.15 uur
Remko, Roy, Richie en Peter laten hun stemmen flonkeren in een prachtig, veelzijdig programma vol schitterende samenzang en verfijnde teksten over de diepere zaken des levens. Een prima live-orkest zorgt voor de begeleiding van al dat moois. Kortom, echt een theaterconcert om intens van te genieten.

plan d- / andreas denk

Buurman in de winter (5+)
Woensdag 24 december l 14.00 uur
Twee buurmannen bereiden zich voor op de winter. Ze hakken hout voor de open haard, bakken koekjes, breien een warme muts en kopen een kerstboom. Alleen: hoe krijgen ze die door de deur? Ben je benieuwd hoe ze dit klusje klaren? Kom dan kijken, het is pure slapstick!

plan d- / andreas denk

Dansworkshop Buurman in de winter (5+)
Woensdag 24 december l 15.15 – 16.00 uur
In deze dansworkshop ontdek je op speelse manier de winter. Na een dansante warming up ga je aan de slag met een jassendans en met het bouwen van een sneeuwpop. En samen zoeken we de weg in een flinke sneeuwstorm.

Youp van ’t Hek (uitverkocht)

Wat is de vraag? Oudejaarsconference 2014-2015
Zaterdag 27 december l 20.15 uur

Theater Terra (4+)

Kikker is jarig
Zondag 28 december l 14.00 uur
Het is 25 jaar geleden dat Kikker zijn eerste avonturen beleefde. Tijd dus voor een spliksplinternieuwe Kikkermusical, een extra vrolijke feestvoorstelling. Jij komt toch ook Kikkers verjaardag vieren? De vraag is alleen of de vriendjes van Kikker wel aan het feestje denken. Ze vergeten het toch niet?

Maak je taartje (4+)

zo 28 december l 15.15-16.00 uur
Bezoek je de voorstelling ‘Kikker is jarig’? Kom dan na afloop je eigen taartje versieren om zo de verjaardag van Kikker te vieren.

Swan Lake On Ice

Dinsdag 30 december l 15.00 uur | 20.15 uur
De voorstelling ‘Swan Lake On Ice’ combineert de schaatskunst met klassiek ballet en oorstrelende muziek van Tsjaikovski. Voor deze unieke theaterervaring wordt een ijsvloer van 14 ton neergelegd. Daarop voert een cast van maar liefst 30 kunstschaatskampioenen met adembenemende techniek het wereldberoemde ballet ‘Het Zwanenmeer’ uit.

het Nationale Toneel

As you like it / Shakespeare
Zaterdag 3 januari l 20.15 uur
Rosalind vlucht met haar vriendin Celia naar het Ardenner Woud. Ook Orlando, op wie zij heimelijk verliefd is, belandt in deze idyllische omgeving waar een groep mensen bouwt aan een betere samenleving. Vol overgave spelen zij met valse en echte liefde, met hun dromen, verwachtingen en de verloren illusies daarvan.

Bekijk hier meer informatie over Theater De Harmonie in Leeuwarden.

Bron: Harmonie.nl