Komt een vrouw bij de dokter

Na succes boek en film eindelijk theaterbewerking van Kluuns Komt een vrouw bij de dokter.

Van Komt een vrouw bij de dokter van Kluun werden 1,2 miljoen exemplaren verkocht. In 2009 werd de tijdloze bestseller verfilmd en nu volgt eindelijk de theaterbewerking. Waar het in het boek en de film draaide om het verhaal van Stijn, staan nu ook de dilemma’s en de levens van de andere personages centraal.

Komt een vrouw bij de dokter

Het gaat Stijn voor de wind, totdat liefde van zijn leven Carmen (Maartje van de Wetering) de diagnose borstkanker krijgt. Terwijl zij behandeld wordt, zoekt de overspelige Stijn (Xander van Vledder) een uitvlucht in het nachtleven, vrouwen en een affaire. Wat doet rouw met je? Kun je begrip opbrengen voor vreemdgaan als het helpt om overeind te blijven? En hoe houd je de moed erin als je eigen lichaam je in de steek laat? 

Jong schrijftalent Koen Caris, die ook de theaterbewerking van Bonita Avenue maakte, schreef het script. Een voorstelling over liefde, schofterigheid, schuldgevoelens, afscheid nemen en het vinden van humor als de dood steeds dichterbij komt.
Komt een vrouw bij de dokter is van januari t/m april 2023 te zien in theaters door heel Nederland. Op 19 februari 2023 gaat de theatervoorstelling in première in DeLaMar in Amsterdam.

De regie is in handen van Ignace Cornelissen.

Naar de roman van Kluun
Bewerking Koen Caris
Regie Ignace Cornelissen
Spel Maartje van de Wetering, Xander van Vledder, Teunie de Brouwer en Marie Louise Stheins

Foto: Piek

Meer informatie https://www.korthalsstuurman.nl/komt-een-vrouw-bij-de-dokter/ en www.toptheater.nl

Leuk om te lezen