Kobra Theaterproducties

Kobra Theaterproducties

Korthals Stuurman Theaterbureau gaat vanaf deze zomer verder onder de nieuwe naam Kobra Theaterproducties. Kobra staat voor Majlis Korthals en Hanneke Braam, die vanaf deze zomer samen aan het roer staan van het theaterbureau.

Het bureau werd in 1983 opgericht onder de naam Hummelinck Stuurman, naar de oprichters Diederik Hummelinck en Arjen Stuurman, en groeide uit tot de grootste vrije producent van nieuw Nederlands toneel. Als impresario vertegenwoordigt het daarnaast verscheidene cabaretiers.

Toen impresario en producent Majlis Korthals, toen al vele jaren verbonden aan het bureau, Diederik Hummelinck opvolgde, werd de naam veranderd naar Korthals Stuurman Theaterbureau. Hanneke Braam, nu creatief producent bij Korthals Stuurman Theaterbureau, zal samen met Majlis Korthals de leiding op zich nemen van Kobra. Ze is bekend als regisseur van cabaretiers als Anne Neuteboom en toneelproducties als Turks Fruit en Bonita Avenue.

Braam: “Ik wil mijn jarenlange ervaring in het produceren en regisseren van voorstellingen gebruiken om diverse makers en verhalen een podium te geven.”

Hanneke Braam blijft naast haar rol als producent voor Kobra ook actief als regisseur. Arjen Stuurman blijft tot 1 januari 2024 mede-eigenaar.

Kobra gaat het komende theaterseizoen van start met de producties De Smeekbede, over een in slavernij geboren vrouw in Suriname die strijdt voor de vrijheid van haar zoon, en het wereldberoemde stuk Wie is er bang voor Virginia Woolf?, met o.a. Sanne Wallis de Vries en Bas Hoeflaak. Majlis Korthals: “In de huidige maatschappij, waarin iedereen steeds individueler handelt en wandelt, is de maatschappij een spiegel voorhouden, en mensen beroeren en verbinden door dat wat theater kan brengen van cruciaal belang.”

Lees meer over Kobra Theaterproducties

Leuk om te lezen

indrukwekkende musical Ganesha