Wie is er bang voor Virginia Woolf?

Najib Amhali - 30 jaar on stage

In 2012 is het vijftig jaar geleden dat Edward Albee’s Wie is er bang voor Virginia Woolf? opBroadway in première ging. Reden voor Hummelinck Stuurman Theaterbureau om na de Martha en George van Edwin de Vries en Will van Kralingen (2001-2002) en Olga Zuiderhoek en Porgy Franssen (2006-2007) wederom een bijzonder toneelkoppel samen om het tijdloze en altijd intrigerende Wie is er bang voor Virginia Woolf? te spelen.

Een koppel dat zich reeds bewees in De dood en het meisje en in de met de Toneel Publieksprijs 2010 bekroonde voorstelling Oog om oog; oftewel Linda van Dyck en Victor Löw. Samen met de jonge talenten Eva van de Wijdeven en Mohammed Azaay ‘duelleren’ zij in een nieuwe versie van deze toneelklassieker bij uitstek. 

Wie is er bang voor Virginia Woolf

George en Martha komen thuis van een feest op de universiteit waar hij werkt. Hij is moe en wil gaan slapen, maar zij heeft een verrassing. Ze heeft de jonge docent Nick en zijn vrouw uitgenodigd voor een borrel. Hoe meer drank er vloeit, hoe meer frustratie op tafel komt. De huwelijksjaren hebben hen verbitterd, want geen van beiden heeft voldaan aan de verwachtingen van de ander.

Martha dacht een krachtig persoon te trouwen, iemand die na verloop van tijd haar vaders universiteit zou kunnen leiden. Maar niets is minder waar en ze verwijt George dat hij een slappe zak is. Terwijl ze allemaal hartstochtelijk vechten voor de liefde, het leven en elkaar wordt het langzaam ochtend.

Cast Wie is er bang voor Virginia Woolf

Sanne Wallis de Vries, Bas Hoeflaak, Alex Ploeg en Claire Bender spelen in het ultieme relatiedrama.

De muziek uit de voorstelling nu verkrijgbaar!

Speciaal voor de jubileumproductie van Wie is er bang voor Virginia Woolf? maakte David Cantens een exclusieve Woolf-mix. Deze mix is niet alleen te horen in de voorstelling maar ook verkrijgbaar in de iTunesstore als ringtone (voor de iPhone) en als complete mix met alle muziek uit de voorstelling.

Speeldata Wie is er bang voor Virginia Woolf?

De voorstelling gaat op zaterdag 18 februari in de Leidse Schouwburg in première en maakt aansluitend een tournee langs de Nederlandse theaters. Bekijk snel de speellijst Wie is er bang voor Virginia Woolf?

Foto: Piek

Trailer https://youtu.be/U6MGfzt5ymo

Leuk om te lezen