Luizenmoeder-actrice Maaike Martens brengt supervrolijk kerstnummer uit

Introdans danst op tv en online met kerst

Luizenmoeder-actrice Maaike Martens brengt supervrolijk kerstnummer uit

Eindelijk kerstmis

Maaike Martens, bekend van onder meer De Luizenmoeder en Verliefd op Cuba, lanceert vandaag ‘Eindelijk Kerstmis’, verreweg het vrolijkste kerstnummer van dit jaar. Het is knallend, upbeat en het ademt aan alle kanten kerst. De bijbehorende videoclip gaat qua kerstsfeer nog eens in de overdrive en zit boordevol met hilarische cameo’s van collega BN-ers. Zo komen onder andere Sophie Hilbrand, Wim Kieft en Ilse Warringa op hun ‘kerstbest’ voorbij.

‘Eindelijk Kerstmis’ gaat over het samenkom-feest aller tijden; kerstmis. Juist nu iedereen het zo mist om dichtbij elkaar te zijn, wilde Maaike Martens een nummer schrijven over dat fijne gevoel van samenzijn met elkaar.

“We zijn allemaal wel toe aan een beetje vrolijkheid”, meent Martens. “Toen in maart Covid-19 uitbrak, dacht ik ‘ach dit zal toch niet zo lang duren?’, maar weken werden maanden en maanden alweer bijna een jaar. En in dat jaar zijn zoveel nare dingen gebeurd. We weten nog steeds niet hoe lang dit gaat duren en daarom is het tijd voor een spirit-boost. Eindelijk Kerstmis is vrolijk, hoopvol, licht, gezellig … een soort Band Aid anno 2020.”

Middenin de zomer, schreef Martens een nummer over dat waar ze het meeste naar uitkijkt: een avond samenzijn met iedereen die er zin in heeft. Omdat het weer mag! Nu dat voor de kerst 2020 een gepasseerd station lijkt, heeft het nummer nog meer lading gekregen. “Zie het als een blik in de toekomst”, aldus Martens. “Dit vrolijke samenzijn gaat op een dag echt weer kunnen. Die hoop wil ik iedereen meegeven deze kerst.”

De volgende mensen werkten mee aan de clip: Sophie Hilbrand, Wim Kieft, Ilse Warringa, Andre Dongelmans, Tina de Bruin, Rop Verheijen, Andre Felipe, Martine Sandifort, Matteo van der Grijn, Rian Gerritsen, Leny Brederveld, Hamza Othman, Rein Hofman, Anjali Taneja , Tjebbo Gerritsma, Joep Vermolen, Nola Kamps, Darius Timmer, Viktor van Woudenberg en Pleun, Jule & Mats Meuter.

Beluister Eindelijk kerstmis van Maaike Martens via Spotify:

 

 

Leuk om te lezen