Maarten Heijmans & Band – RAMSES

Maarten Heijmans & Band - RAMSES

De vertolker van de titelrol in de TV-serie RAMSES komt terug met een clubtour met de mooiste Shaffy-nummers. 

Maarten Heijmans & Band – RAMSES

Tien jaar na het overlijden van Ramses Shaffy komt Maarten Heijmans opnieuw met zijn band naar de theaters bij u in de buurt. In 2015 bracht Maarten Heijmans al een indrukwekkende ode aan de zanger. Datzelfde jaar ontving Heijmans een Gouden Kalf én een Emmy Award voor zijn vertolking van de titelrol in de TV-serie Ramses van Michiel van Erp. De band is nu terug met eigen bewerkingen van het Ramses-repertoire.

RAMSES Album

Begin 2019 dook Heijmans de studio in: “We hadden eraan gewerkt deze arrangementen live uit te voeren, maar in mijn hoofd hoorde ik eigenlijk altijd een studioalbum; iets wat gelaagder en genuanceerder en gedetailleerder was. Toen ik begin 2019 besefte dat het 1 december Ramses’ tienjarige sterfdag zou zijn wist ik: dán wil ik de nummers op een album uitbrengen. En dan is het klaar. Ik ben al zo lang met Ramses bezig. Dit nieuwe album voelt als de strik waarmee ik alles wat ik met Shaffy heb gedaan bij elkaar bind.”

Bekende Shaffy-nummers als ‘Sammy’, ‘Laat Me’, ‘Zing Vecht’ en ‘Wij Zullen Doorgaan’ zijn geselecteerd voor het album. Maar Heijmans wilde zeker niet dat het een Best Of met alleen maar meezingers zou worden. “De Shaffy songs die mij het meeste hebben geraakt behoren misschien wel tot zijn onbekendere werk, nummers als Als je niet bij me bent of Slaapliedje. Elk nummer op dit album heeft veel voor me betekend tijdens de voorbereiding en het draaien van de dramaserie en ik heb aan elke track iets persoonlijks kunnen toevoegen.”

Speellijst Maarten Heijmans & Band – RAMSES 

De vertolker van de titelrol in de TV-serie RAMSES komt terug met een clubtour met de mooiste Shaffy-nummers. 

Hoe beoordeel jij deze voorstelling?

Leuk om te lezen