Musical AIDA

Aida de musical

AIDA is het meeslepende, noodlottige verhaal van twee geliefden uit vijandige volkeren die worden verscheurd tussen tegenstrijdige loyaliteit aan hun land én aan elkaar. Een liefdesgeschiedenis tegen het decor van een met nationalisme doordrenkte natie die een ander land binnenvalt om haar rijk uit te breiden.

Musical AIDA

Aida speelt zich af in het Egypte van de farao’s, dat in strijd is met het buurland Nubië. Tijdens een expeditie op vijandelijk gebied neemt de Egyptische legerkapitein Radames een groep vrouwen gevangen waaronder de beeldschone Aida.

Radames weet dan nog niet dat Aida de dochter van de koning is maar is wel op slag onder de indruk van haar. Hij schenkt haar als slavin aan zijn verloofde, prinses Amneris. Wat niet mag, gebeurt toch: Aida en Radames worden hopeloos verliefd op elkaar. Zonder het te beseffen roept Radames daarmee het noodlot over hun drieën af. Want het huwelijk van Radames met de dochter van de farao is aangekondigd terwijl hij eigenlijk verliefd is op Aida.

Amneris merkt dat haar aanstaande echtgenoot van een ander houdt. Op haar beurt raakt Aida in een innerlijke tweestrijd omdat zij de dochter van de koning van Nubië is en een verhouding met Radames gezien zal worden als verraad van haar volk.

Cast AIDA

  • Gaia Aikman – Aida
  • Naidjim Severina – Radames
  • April Darby- Mereb
  • Joanne Telesford – Kandake
  • Qshans Thode – Mereb
  • Robin van den Akker – Zoser

Muziek AIDA

De muziek in AIDA behoort tot de meest iconische uit de musicalhistorie. De samenwerking tussen Elton John en Tim Rice, die zich lieten inspireren door de gelijknamige opera uit 1871 van de grote Italiaanse componist Giuseppe Verdi, leidde tot een reeks liedjes die ook in de Nederlandse vertaling prachtig klinken en hun grote zeggingskracht behouden: ‘Ergens in de sterren’, ‘Te ver gegaan’, ‘Gezegend Nubië’, ‘Vergeet hem’.

AIDA werd destijds in twintig landen in veertien talen opgevoerd en staat op de bucketlist van een compleet nieuwe generatie musicalliefhebbers die hun hart kunnen ophalen.

Decor en kostuums

Bob Crowley tekent bij AIDA voor de weelderige en imposante decors en kostuums. Hij ontwierp de bekroonde decors en kostuums van onder meer de Broadway-musicals Tarzan, Mary Poppins en ALADDIN.

Speellijst Musical AIDA

AIDA is exclusief te zien in het AFAS Circustheater Scheveningen.

Leuk om te lezen