Aladdin de musical

Aladdin de musical

Aladdin de musical is een musical gebaseerd op de gelijknamige Disney-animatiefilm uit 1992. Aladdin de Magische Musical is een prachtig verhaal en geschikt voor het hele gezin. Aladdin de Magische Musical is geregisseerd door Casey Nicholaw. In de Aladdin musical worden niet alleen nummers uit de oorspronkelijke animatiefilm ten gehore gebracht maar ook gloednieuwe nummers die speciaal voor deze musical zijn geschreven.

Aladdin de musical

Aladdin, is een arme jongen die probeert te overleven op de straten van Agrabah. Aladdin en zijn beste vrienden zijn altijd samen op pad om eten te stelen om te overleven. Vaak gaat het goed totdat ze worden betrapt dan moeten ze vluchten voor de soldaten van de Sultan. De Sultan woont in het paleis met de prinses Jasmine. In het paleis van de Sultan probeert Jasmine te ontsnappen. Jasmine is het beu om in het paleis te leven, vooral nu ze moet trouwen van haar vader. Jasmine ontsnapt uit het paleis en is ze voor het eerst in haar leven ‘vrij’.

musical aladdin is magischEen magische lamp

Jafar, de raadgever van de Sultan, wil de nieuwe Sultan worden, aangezien Jasmine zijn huwelijksaanzoek heeft afgewezen gaat Jafar het op een andere manier proberen. Samen met zijn hulpje Iago probeert hij een manier te vinden om in ‘De Grot der Wonderen’ te geraken, om zo een Magische lamp te vinden. Als blijkt dat er één speciale persoon toegang heeft tot de grot lijkt dat een onmogelijke opgave… Jasmine geniet ondertussen van haar vrijheid, als ze op de markt van Agrabah loopt ontmoet ze Aladdin. Ze komen echter snel in aanvaring met de soldaten. Aladdin helpt Jasmine met vluchten, en neemt haar mee naar zijn schuilplaats. Hier leren ze elkaar beter kennen, totdat ze worden gevonden door de soldaten. Om hun levens te redden onthuld Jasmine dat ze de prinses is.

Grot der wonderen

Jasmine keert terug naar het paleis en Aladdin wordt opgepakt en ter dood veroordeeld. Jafar heeft Aladdin nodig om naar De Grot der Wonderen’ te gaan. Jafar belooft Aladdin als dank voor het halen van de lamp dat Aladdin in leven blijft. Aladdin kijkt zijn ogen uit in de grot en zodra hij probeert om wat gouden munten uit de grot mee te nemen, wordt hij in de grot opgesloten. Als Aladdin vast zit in de grot roept hij per ongeluk een geest in de lamp op. De vriendelijke en vooral geestige geest geeft hem drie wensen. De eerste wens gebruikt Aladdin om te veranderen in Prins Ali ‘a Babwa zodat hij kan trouwen met zijn Prinses Jasmine.

Alles lijkt goed te gaan, Aladdin komt voor moeilijke beslissingen te staan totdat Jafar de lamp weet te bemachtigen. Dan moet de geest Jafar bedienen en voordat Jafar wenst Sultan te zijn, wenst hij zichzelf tot een machtige tovenaar en uiteindelijk (op advies van Aladdin) wenst hij zichzelf tot een almachtige geest. Maar als je jezelf tot een geest wenst dan zit je voor altijd opgesloten in de lamp en zal je wensen moeten vervullen. Jafar wordt verslagen en dan kunnen Aladdin en Jasmine eindelijk trouwen.

Aladdin wenst de Geest vrij en zo eindigt het verhaal met ‘Een Nieuw Begin’.

Musical Aladdin

Tijdens de musical kunt u genieten van de vele zang en spectaculaire dans acts. U waant zich al snel in het leven van Aladdin en Jasmine. Aladdin de Magische Musical is een musical voor het hele gezin! Neem uw Kinderen mee naar deze betoverende magische musical. Bekijk hier de video van Aladdin musical.

Speellijst Aladdin de Musical

Deze betoverende musical Alladin de Magische musical is vanaf 2011 al te zien in Amerika. Sinds december 2015 is Aladdin ook in Europa te zien. 

Lees meer over de voorstelling Aladdin de musical

Wij houden u op de hoogte!

Lees meer algemene informatie over de musical Aladdin

Foto: Deen van Meer

 

Op Theaters in Nederland vindt u een uitgebreid overzicht van alle musicalvoorstellingen die momenteel in het land te zien zijn. Je kunt direct tickets kopen voor een breed scala aan producties, van klassieke stukken tot hedendaagse hits. Elke voorstelling is voorzien van een korte beschrijving en een directe link voor ticketverkoop.

Weet waar je koopt!

Wij benadrukken het belang van het kopen van tickets via betrouwbare bronnen. Onder het motto "Weet waar je koopt, koop je tickets via het theater", het is namelijk belangrijk dat u alleen tickets koopt van websites die betrouwbaar zijn. Let daarbij goed op de beveiligde omgeving. Koopt u tickets via een andere website dan kunt u bij de ingang alsnog geweigerd worden.