Musical Awards Gala 2023

Musical Awards Gala 2023

In hét musicaltheater van Nederland, het AFAS Circustheater in Scheveningen, zullen op 15 mei van dit jaar de Musical Awards voor de 21ste keer worden uitgereikt.

Lees alles over de genomineerden!

AVROTROS zendt dit jaarlijks terugkerende gala deze avond live uit op NPO1. Een televisieavond die, net als voorgaande jaren, gepresenteerd wordt door Frits Sissing, dit jaar bijgestaan door Marlijn Weerdenburg. Ook dit jaar kan het publiek stemmen op hun eigen favoriete musical. Dit kan vanaf 11 tot en met dinsdag 25 april via stemmen.musicalawards.nl.

Musical Awards Gala 15 mei terug in AFAS Circustheater Scheveningen

Musicalminnend Nederland kan zich opmaken voor de 21ste editie van het Musical Awards Gala, dat mede mogelijk wordt gemaakt door de nieuwe hoofdpartner: de VriendenLoterij. Op 15 mei zullen alle musicalsterren van Nederland in het AFAS Circustheater Scheveningen bijeenkomen om te zien wie er met de prestigieuze Awards naar huis gaan. De spanning onderling is groot, want in het afgelopen jaar zijn er veel grote en kleinere producties in première gegaan die door recensenten goed tot zeer goed beoordeeld zijn. ‘Het is een prachtig musicaljaar geweest,’ laat presentator Frits Sissing weten. ‘Een jaar waarin we gelukkig ook weer de bezoekersaantallen zagen toenemen. Veelal stonden de acteurs en actrices voor bomvolle zalen. Op 15 mei horen de genomineerden of ze ook deze mooie prijs mee naar huis mogen nemen. En uiteraard krijgen we een fantastisch voorproefje van de musicals die momenteel en komend seizoen in de theaters te zien zijn.’

Voorafgaand aan het Musical Awards Gala, vindt er op 1 mei de traditionele genomineerdenlunch plaats. Enkele dagen daarvoor zal bekend worden gemaakt wie voor welke award is genomineerd. Ook de nominaties voor twee publieksprijzen, de VriendenLoterij Beste Musical van het Jaar en de Beste Familiemusical van het jaar, worden dan onthuld.

Onder leiding van juryvoorzitter Hilde Scholten hebben, nieuwkomer Jamai Loman, Henriette Tol, Maurice Luttikhuis, Joy Kreiken, Arno Gelder en Dianne Zuidema het afgelopen jaar de musicals bezocht. ‘Het niveau van de voorstellingen was onvoorstelbaar hoog,’ zegt juryvoorzitster Hilde Scholten, die programmeur is voor verschillende theaters. ‘De discussies onderling zijn intens, want we gunnen iedereen deze bijzondere award. En natuurlijk zijn er ook weer twee mooie awards, waarvoor het publiek kan stemmen.’

Het publiek kan op twee awards stemmen, de VriendenLoterij Publieksprijs Beste Musical en de Eventim Publieksprijs Beste Familiemusical. Het gaat om musicals die tijdens dit theaterseizoen te zien zijn.
Stemmen kan vanaf 11 tot en met 25 april via https://stemmen.musicalawards.nl.

De 21ste editie van het Musical Awards Gala vindt plaats op 15 mei 2023 vanuit het AFAS Circustheater en wordt vanaf 20.30 uur rechtstreeks uitgezonden door AVROTROS op NPO1.

Kaartverkoop Musical Award Gala

De kaartverkoop voor het jaarlijkse Musical Awards Gala in het AFAS Circustheater in Scheveningen is gestart! Op 15 mei worden in dit theater in een live televisie-uitzending van de AVROTROS op NPO 1 de felbegeerde Musical Awards uitgereikt voor onder andere de beste musical, beste hoofdrollen en beste bijrollen. Meer informatie en kaartverkoop: www.eventim.nl 

Meer informatie over het gala: www.musicalawards.nl

 

Leuk om te lezen