Nienke Plas – Van de hak op de tak

Nienke Plas - Van de hak op de tak

Nienke Plas (3 april 1986) wordt door velen de ‘grappigste vrouw van Nederland’ genoemd. Haar bekendheid begon in 2016, toen ze een video opnam waarin ze haar frustraties uitte dat haar vriend op een feestje was waar Lady Gaga (haar grote heldin) optrad en zij thuis op de bank zat. Ze zette de video op Facebook voor haar 400 vrienden en hierop kwamen talloze leuke reacties. Haar vriend vond dat ze dit wekelijks moest gaan doen en maakte een artiestenpagina van haar Facebookpagina. Elke week keken zo’n 600.000 mensen naar haar dolkomische video’s. Het is nog geen twee jaar later en nu al is Nienke Plas een merk, heeft ze 113.000 volgers op Instagram, meer dan 64.000 abonnees op YouTube en 146.000 volgers op Facebook!

Over Nienke Plas – Van de hak op de tak

Nienke Plas is een wervelwind aan persoonlijkheid en met haar voorstelling debuteert zij in het theater. Van de hak op de tak is voor mensen die durven in te halen in een bocht, in de buitenste baan. Riemen vast want het wordt plankgas. En of de wereld nou rond of plat is? Het zou niet moeten uitmaken want Nienke haar kijk op de planeet is voor één avond de waarheid. Feitjes zijn leuk maar een fantasie doet het gewoon altijd beter. Dit gaat overigens ook op tijdens sollicitatiegesprekken. Nienke is optimistisch als een blij ei en kan zeiken als een straal azijn. Wie zegt dat uitersten niet matchen? Zij werd omarmd door de kijker die haar online wist te vinden en nu wil zij hen bedanken. Vanaf het podium.

Over Nienke Plas

Ze maakt (harde) grappen, neemt je mee in het échte leven en schroomt niet om een goed geplaatste krachtterm te gebruiken. Hiermee heeft ze een nieuwe categorie aan het Nederlandse YouTube-spectrum toegevoegd met haar video’s. Denk aan stand-up, maar dan met een online publiek. Haar handelsmerk is haar hilarische expressiviteit, Amsterdamse babbel, grove humor en een tikkie absurdisme. Elke week op maandag om 16.00 uur upload ze haar ‘Shitty Diary’ op haar YouTube-kanaal, een grappige vlog over haar dagelijkse leven. Daarnaast maakt ze geregeld ook een ‘HAHALOG’, een video waarin ze in één adem op hilarische wijze bloedeerlijk onderwerpen behandelt.

Intussen heeft het online succes ook offline vele deuren geopend. Ze is momenteel bij RTL 5, geflankeerd door Dennis Weening en Rick Brandsteder, te zien in het realityprogramma ‘Zon, Zuipen, Ziekenhuis’. Dat smaakt nu al naar meer. Maar presenteren is niet haar enige ambitie. Als kind zat ze op de theaterschool, heeft ze zangles gehad en een cabaretcursus gevolgd. In 2019 wordt haar grote droom werkelijkheid: een eigen theatershow!

Foto: PR Nienke Plas
Bron: gvproductions.nl

Speellijst Nienke Plas – Van de hak op de tak

Spring van de hak op te tak met deze show van YouTube-vlogster Nienke Plas!

Bekijk de speellijst van deze voorstelling.

 

 

Op zoek naar video’s? Bekijk het YouTube kanaal van Theaters in Nederland.

Hoe beoordeel jij deze voorstelling?

[rwp-review id=”0″]

Leuk om te lezen

Op de hoogte
blijven?
Blijf op de hoogte van alle voorstellingen en theaternieuws.
AANMELDEN
* we sturen je eenmaal per week het laatste nieuws
close-link