Nieuwe zaak Schuld of Onschuld: De Strafmoord

Nieuwe zaak Schuld of Onschuld: De Strafmoord

Na het succes van De Kerstmoord, De Droommoord en Een Midwinternachtsmoord kunnen we eind dit jaar meegenieten van een nieuwe online rechtszaak: De Strafmoord.

Nieuwe zaak Schuld of Onschuld: De Strafmoord

Met Jan Kooijman, Louise Korthals, Jules Croiset, Mark Rietman, Waldemar Torenstra, Jeroen Spitzenberger, Isa Hoes, Victor Reinier, Urmi Plein, Willem Voogd, Ilse Warringa, Roos van Erkel, Yara Alink, Kim van der Weij, Najib Amhali en Sanne Wallis de Vries

Na het succes van Schuld of Onschuld – De Kerstmoord (kerst 2020), De Droommoord (maart 2021) en Een Midwinternachtsmoord (kerst 2021) start eind dit jaar een nieuwe, theatrale, online rechtszaak: De Strafmoord. Net als bij de eerdere zaken maakt de ticketkoper deel uit van de jury. Men kijkt online mee in de rechtbank naar getuigenissen en pleidooien en kan in het dossier extra stukken inzien. Na vijf dagen alles aandachtig te hebben bekeken, mogen de spelers hun oordeel vellen: is de beklaagde daadwerkelijk schuldig is of is er toch een andere moordenaar in het spel?

Het verhaal – De Strafmoord

In maart van dit jaar wordt het stoffelijk overschot aangetroffen van Siegert van der Zijl, in zijn bovenwoning in Amsterdam. Hij lijkt om het leven te zijn gebracht door verschillende harde klappen met een stomp voorwerp op zijn schedel.

Dinsdag 27 december start de rechtszaak tegen verdacht Wim de Ruiter. Hij heeft een motief, want het slachtoffer werd eerder vrijgesproken in een gevoelige zaak die te maken had met De Ruiters dochter Danielle. Heeft Wim de Ruiter vervolgens voor eigen rechter gespeeld en Van der Zijl om het leven gebracht? Zelf ontkent hij dat in alle toonaarden.

Cast  de Strafmoord

Het slachtoffer wordt dit jaar gespeeld door Waldemar Torenstra. Torenstra speelt Siegert van de Zijl. 

Naast Torenstra en Rietman bestaat de cast uit Jan Kooijman, Louise Korthals, Jules Croiset, Jeroen Spitzenberger, Isa Hoes, Victor Reinier, Urmie Plein, Willem Voogd, Ilse Warringa, Roos van Erkel, Yara Alink, Kim van der Weij, Najib Amhali en Sanne Wallis de Vries. De regie is in handen van Pitt de Grooth.

Lees meer over de cast van de  strafzaak

Schrijver en cast

De Strafmoord is geschreven door Lex Passchier, bekend van televisieseries als De 12 van Oldenheim, De 12 van Schouwendam en Oogappels en de thrillerkomedie Enkele reis. Passchier is meester in het opbouwen van spannende verhaallijnen en verrassende wendingen.
De cast bestaat uit Jan Kooijman, Louise Korthals, Jules Croiset, Mark Rietman, Waldemar Torenstra, Jeroen Spitzenberger, Isa Hoes, Victor Reinier, Urmi Plein, Willem Voogd, Ilse Warringa, Roos van Erkel, Yara Alink, Kim van der Weij, Najib Amhali en Sanne Wallis de Vries. De regie is in handen van Pitt de Grooth.

Online rechtszaak

De rechtszaak zal vijf dagen duren en gaat van start op dinsdag 27 december 2022. Tijdens de jaarwisseling kan er gestemd worden op schuld of onschuld. Op maandag 2 januari 2023 wordt het vonnis bekend gemaakt.

Een ticket kost € 17,50 (excl. € 1,75 servicekosten). Kijk voor meer informatie en ticketverkoop op www.schuldofonschuld.nl.

Deze online rechtszaak is geschikt voor kinderen vanaf 12 jaar.

Schuld of Onschuld is een productie van Stichting TOF in samenwerking met Korthals Stuurman Theaterbureau.

Bekijk de teaser

Leuk om te lezen