Schuld of Onschuld – De klimaatmoord

Nieuwe zaak Schuld of Onschuld: De Strafmoord

Anna, een activist van Actie Red het Klimaat (ARK), blijft op straat liggen na een ‘Kappen met kolen’-demonstratie bij de steenkolenhaven van Amsterdam. Ze is door verstikking om het leven gebracht met tape over haar mond en een vastgeplakte onderwaterbril over haar ogen en neus.

Schuld of Onschuld – De klimaatmoord

Het Openbaar Ministerie verdenkt Tim, de leider van ARK, van doodslag. Tim beroept zich op zijn zwijgrecht en weigert te getuigen.

Hebben Anna’s halfbroer Hajo of freelance journalist Iris iets met de moord te maken? Is er sprake van zelfmoord, zoals Anna’s psychiater met stelligheid beweert? Welke rol hebben een verbroken liefdesrelatie en een spectaculair actieplan van ARK gespeeld?

Het OM denkt voldoende bewijsmateriaal te hebben om de verdachte te veroordelen. Het is aan de jury om het finale oordeel over de klimaatmoord te vellen: is Tim schuldig of onschuldig aan de dood van Anna.

De klimaatmoord is het vijfde deel van de theatrale, virtuele rechtszaak Schuld on Onschuld, waar het publiek de jury vormt en het oordeel velt. Eerder was bij Kobra Theaterproducties De Kerstmoord, De Droommoord, Midwinternachtsmoord en De Strafmoord te zien.

Een ticket verschaft online toegang tot video’s met wederom een fantastische cast, een uitgebreid dossier met foto’s, verslagen en bewijsmaterialen.

Meer informatie over De Klimaatmoord

Leuk om te lezen