NITE Before/After

NITE Before/After

Een beeldende poëtische mozaïekvoorstelling over hoe het universum aan kleine verhalen tot leven komt in grote gevoelens. 

NITE Before/After

38 gewone mensen doen gewone dingen. Ze draaien een gloeilamp in, gaan vreemd, bekijken een schilderij, ontdekken een grijze haar, halen een jeugdherinnering op, wachten op een hotelkamer, of kibbelen op een bedrijfsborrel. Maar in het toneelstuk Vorher/Nachher laat de Duitse schrijver Roland Schimmelpfennig in al die levens iets heel kleins verschuiven waardoor die nooit meer zullen zijn als voorheen.

Ronald Schimmelpfennig

Eén van de meest gespeelde toneelauteurs van Duitsland is Roland Schimmelpfennig. In Nederland wordt zijn werk minder regelmatig gespeeld. De in Nederland opgevoerde stukken zijn onder meer Arabische Nacht en De Gouden Draak. De Duitse auteur weet in zijn werk alledaagse thema’s en hedendaagse vraagstukken te behandelen in een toneelvoorstelling die zowel poëtisch als toegankelijk is

Guy Weizman

Hij vertelde grote verhalen over onze fascinatie voor het leed van anderen in Carrousel, het conflict tussen wereldreligies in Salam en de toekomst van de mens in Brave new world 2.0. Regisseur Guy Weizman zoomt met Before / After in op het kleine en alledaagse. De meeste levens zijn helemaal niet groots en meeslepend, maar daardoor niet minder interessant. Misschien schuilt het diepmenselijke nu juist in het alledaagse. 

Voor deze voorstelling beoogt regisseur Guy Weizman een levend decor van ten minste 50 mensen.

.

Speellijst Before/After

Een beeldende poëtische mozaïekvoorstelling met een grote cast, bestaande uit dansers en acteurs, over hoe het universum aan kleine verhalen tot leven komt in grote gevoelens. 

Hoe beoordeel jij deze voorstelling?

Leuk om te lezen