Helaas, deze voorstelling is afgelopen.

De voorstelling waar je naar zocht speelt niet meer in de theaters.

Klik hier voor het overzicht van huidige voorstellingen

Op Hoop van Zegen – Musical

op Hoop van zegen musical

 

Sinds de première in 1900 is deze klassieker het meest gespeelde Nederlandse toneelstuk ter wereld en staat de toneelversie met regelmaat op het repertoire van de Nederlandse repertoiregezelschappen en werd diverse malen verfilmd. De musical-versie laat zien dat het vissersdrama ook nu nog niets aan zeggingskracht heeft verloren. In een zorgvuldige bewerking met prachtige muziek en aangrijpende spel-scenes zal de musical Op Hoop van Zegen velen wederom ontroeren. Indrukwekkend, aangrijpend en eerlijk: theater van nu zoals Herman Heijermans het ooit heeft bedoeld.

Op Hoop van Zegen – Musical

‘Op Hoop van Zegen’ is een oer-Hollandse musical gebaseerd op het onverwoestbare toneelstuk van Herman Heijermans. Het wel en wee van de vissers weduwe Kniertje en de andere vrouwen die hun geliefden aan de zee verloren laat niemand onberoerd. Zeker wanneer Kniertje voor het gruwelijke dilemma komt te staan of ze haar jongste zoon Barendje ook naar zee zal sturen. Hun gevecht om te overleven gebukt onder het harteloze beleid van reder Bos en andere sociale misstanden leidt tot één conclusie: de vis wordt duur betaald.

Cast Op Hoop van Zegen – Musical

  • Bill van Dijk – Reder Bos
  • Mariska van Kolck – Kniertje
  • Joke de Kruijf – Mathilda/Truus
  • Rolf Koster – Kaps
  • Gijs Stallinga – Geert
  • Linda Verstraten – Jo
  • Robin Smits – Barendje
  • Bernice Havenaar – Clementine
  • Stephan Mooijman – Simon/DaantjeMelissa Groeneveld – De Hoop

De Graaf & Cornelissen Entertainment

Theaterproducent De Graaf & Cornelissen Entertainment brengt deze musical opnieuw naar de theaters. ‘In 2008 hebben wij deze internationaal gelauwerde toneelklassieker voor het eerst in een musicalversie uitgebracht,’ zegt Hans Cornelissen. ‘Het was een groot succes en we zijn ervan overtuigd dat het vissersdrama ook nu nog niets aan zeggingskracht heeft verloren. In een nieuwe bewerking met vaart, gedeeltelijk nieuwe muziek en indringende spelscenes zal de musical Op Hoop van Zegen het publiek in het land weer weten te raken. Het is indrukwekkend, aangrijpend en eerlijk: theater van nu zoals Herman Heijermans het ooit heeft bedoeld.’

Het script is van Allard Blom, Paul van Ewijk voert de regie en Tom Bakker componeerde de muziek.

Bron: De Graaf & Cornelissen Entertainment
Foto: Roy Beusker

Speellijst Op Hoop van Zegen

De oer-Hollandse musical gebaseerd op het onverwoestbare toneelstuk van Herman Heijermans met onder andere; Bill van Dijk, Mariska van Kolck, Joke de Kruijf, Rolf Koster e.v.a. Te zien in heel veel theaters in Nederland!

Deze voorstelling is afgelopen.

 

Op zoek naar video’s? Bekijk het YouTube kanaal van Theaters in Nederland.  

Hoe beoordeel jij deze voorstelling?

Leuk om te lezen