Mariska van Kolck

Mariska van Kolck

Mariska van Kolck
9 -------- (1 stem)
Beoordeling

Mariska van Kolck is geboren in Amsterdam op 29 november 1963, Mariska is een Nederlandse zangeres, actrice en presentatrice.

Opleiding

Mariska van Kolck studeerde tien jaar aan de theaterschoolopleiding aan de “Nel Roos Academie” in Amsterdam.

Carriereverloop

Mariska van Kolck was betrokken bij veel muzikale theaterproducties. Zo speelt ze onder andere in;

Grote Musical producties

Mariska speelde in diverse grote producties. Zo speelde ze Blonde Greet in “de Jantjes”, Nancy in “Oliver!”, speelde ze de zeeheks Anemoon in “De Kleine Zeemeermin” en Dorothy Brock in “42nd Street”. Daarnaast was ze te zien in het spectaculaire muziektheaterstuk “De Tijd- Affaire”. Ze was de rode draad in de “Dinnershow of the Centuries” en schitterde in Musicals in Ahoy en Musicals in Concert.

In de Disney musical “Beauty and the Beast” van Stage Entertainment speelde ze mevrouw Pot, naast sterren als Brigitte Heitzer. Nog een grote rol voor Mariska was in de musical “Ciske de Rat” daar speelde ze Tante Jans, ook weer een hitmusical van Stage Entertainment waarin ook Marjolijn Touw speelde.

Met Marjolein Touw speelde ze ook in de grote musical “Chicago”. In de musical Sonneveld, speelde ze de rol van Conny Stuart naast onder andere Tony Neef, Freek Bartels, Cindy Bell en Bill van Dijk.

Ook is Mariska understudy van Simone Kleinsma in de musical ”Moeder ik wil bij de Revue” deze musical is exclusief te zien in het Beatrix theater Utrecht.

Actrice

Naast haar musicalwerk speelt Mariska als actrice in toneelstukken zoals Happy Hour. Daarnaast scheef ze enkele jaren geleden haar eerste solo theatervoorstelling “Top of the World” en tourde daarmee door het land.

Nonsens

In 2016 maakt Mariska deel uitmaken van de cast van de nieuwe musical Nonsens. Dit samen met Marjolijn Touw, Wieneke Remmers, Renée van Wegberg en Brigitte Heitzer. De musical is een productie van Dommelgraaf en Cornelissen Entertainment en gaat over een klooster. De kok vergiftigt per abuis 52 nonnen en de vijf overgebleven nonnen moeten geld inzamelen om alle begrafenissen te betalen. Ze doen dit middels een benefietvoorstelling in het parochiehuis.

TV

Naast het theater is Marisa veelvuldig te zien op de Nederlandse televisie. Ze presenteerde onder andere de TV –programma’s “Wie ben ik”, “Eerlijk is Eerlijk” en de Eurochart top 50. In Duitsland speelde ze onder andere in de beroemde TV-crimi Tatort. Ze speelde verder in enkele films waaronder De Gulle Minnaar en in Pipo en de Parelridder.

Ambassadrice Villa Pardoes

Mariska van Kolck is ambassadrice voor “Villa Pardoes” en van “Bedrijfscultureel Abonnement”. Onlangs verscheen haar boekje met keukentafelherinneringen van bekende Nederlanders zoals Andre van Duin en Wendy van Dijk en ze bracht een Nederlandstalige CD uit.

Prijzen

Diverse prijzen won Mariska van Kolck al in haar carriere. Zo werd Mariska vier keer genomineerd voor de Johnny Kraaijkamp Musical Award. En 2 keer was ze de winnnaar voor haar rol in Ciske de Rat in de musical Chicago.

Mariska van Kolck
9 -------- (1 stem)
Beoordeling
Wat bezoekers vinden ... Wat vind je van deze artiest?
Sorteren:

Geef als eerste je mening.

Bevestigd
{{{review.rating_comment | nl2br}}}

Bekijk meer
{{ pageNumber+1 }}
Wat vind je van deze artiest?

Leuk om te lezen

Boek een theater

Een zakelijke bijeenkomst met veel mensen? Voor uw congres, personeelsfeest of vergadering.

Boek een theater!

Voor theaters

Wilt u informatie over het plaatsen van uw theater, voorstelling of heeft u een klacht?

Bekijk de mogelijkheden
T: 0594-555013
E: administratie@caja-media.nl

Op de hoogte
blijven?
Blijf op de hoogte van alle voorstellingen en theaternieuws.
AANMELDEN
* we sturen je eenmaal per week het laatste nieuws
close-link