OT Rotterdam

Coolhaven 96 98, 3024 AG Rotterdam | 06 45338136 | Google maps

OT Rotterdam

OT Rotterdam is een theaterinitiatief met een eigen accommodatie aan de Coolhaven in Rotterdam. Het is een soort doorstart van het Onafhankelijk Toneel/O.T. Theater dat in 2013 is opgehouden te bestaan.

OT Rotterdam staat onder artistieke leiding van Gerrit Timmers en Mirjam Koen. Ze presenteren (muziek)theatervoorstellingen en ook wordt elk jaar, samen met ondernemers uit de buurt, het festival Zomerkade georganiseerd. Dit is een bruisend festival vol met beeldende kunst, performances, muziek en uiteraard theater.

Diverse activiteiten

OT Rotterdam brengt naast toneelvoorstellingen ook workshops, muziektheater en instant activiteiten.

Er worden zowel producties gemaakt die te zien zijn in de eigen ruimte als in theaters door het hele land. Daarnaast worden er af en toe artiesten uitgenodigd met wie OT Rotterdam zich verbonden voelt.

Drijfveren OT Rotterdam

Drijfveren van OT Rotterdam zijn onder andere: ruimte opeisen, blijven nadenken, menselijke maat, empathie, risico’s nemen, samenwerkingen aangaan en het publiek verleiden om samen het alledaagse te overstijgen. Belangrijke begrippen hierbij zijn eigenzinnigheid, kwetsbaarheid, toegankelijkheid en natuurlijk kwaliteit. In een zichzelf respecterende democratie is de intimiteit, zeggingskracht en intensiteit van theater onmisbaar!

Oorsprong OT Rotterdam

De oorsprong van OT Rotterdam is Onafhankelijk Toneel, een collectief van beeldend kunstenaars en theatermakers dat zich in 1973 in Rotterdam vestigde op uitnodiging van de gemeente. Artistiek leiders Mirjam Koen, Gerrit Timmers en Ton Lutgerink brachten vanaf 1985 onder de naam O.T. Theater & Opera O.T. voorstellingen op de gebieden dans, muziektheater, opera, performance en toneel. Daarnaast waren er voor kortere en langere tijd ook andere theatermakers verbonden aan O.T. In 2013 werd de subsidie beëindigd en werd een soort doorstart gemaakt in de vorm van OT Rotterdam.

Agenda OT Rotterdam

Er worden diverse voorstellingen georganiseerd in OT Rotterdam, van confronterende toneelvoorstellingen tot leuke kindervoorstellingen. Neem snel eens een kijkje in de agenda!

Contactgegevens OT Rotterdam

Coolhaven 96-98
3024 AG Rotterdam
Telefoon: 06 – 453 381 36
E-mail: [email protected]

Website

Leuk om te lezen

Op Theaters in Nederland vindt u een uitgebreid overzicht van alle musicalvoorstellingen die momenteel in het land te zien zijn. Je kunt direct tickets kopen voor een breed scala aan producties, van klassieke stukken tot hedendaagse hits. Elke voorstelling is voorzien van een korte beschrijving en een directe link voor ticketverkoop.

Weet waar je koopt!

Wij benadrukken het belang van het kopen van tickets via betrouwbare bronnen. Onder het motto "Weet waar je koopt, koop je tickets via het theater", het is namelijk belangrijk dat u alleen tickets koopt van websites die betrouwbaar zijn. Let daarbij goed op de beveiligde omgeving. Koopt u tickets via een andere website dan kunt u bij de ingang alsnog geweigerd worden.