Pretpark wint Zilveren Krekel

Pretpark wint Zilveren Krekel

Pretpark wint Zilveren Krekel
0 -------- (0 beoordelingen)
Beoordeling

Pretpark, de 12+ voorstelling van Toneelgroep Oostpool en Theater Sonnevanck, wint een Zilveren Krekel in de categorie ‘meest indrukwekkende jeugdtheaterproductie van 2017’. De VSCD-Jeugdtheaterjury maakte vandaag de eerste Zilveren Krekels bekend. De jury over Pretpark: ‘Een ijzingwekkende, razend knap gemaakte en moreel uitdagende theaterthriller voor tieners, waarvan de thematiek nog lang na-ijlt.’

Na Hard Candy (2013), GTA5 (2015) en Bromance (2016) is dit de vierde Zilveren Krekel binnen vijf jaar die Theater Sonnevanck en Toneelgroep Oostpool gezamenlijk in ontvangst mogen nemen.

Uit het Juryrapport

“Net als vorig seizoen bij de bekroonde voorstelling Bromance lijkt alles weer te kloppen bij de nieuwe trailervoorstelling van Toneelgroep Oostpool en Theater Sonnevanck. Pretpark is een ijzingwekkende, razend knap gemaakte en moreel uitdagende theaterthriller voor tieners. Vanaf het allereerste begin pakt deze gestileerde nachtmerrie iedere bezoeker van de Oostpool/Sonnevanck-oplegger bij de lurven.

Nergens slaan de makers een belerend toontje aan over belangrijke thema’s als geweld, schuld, moraal en medeplichtigheid. Ze zaaien zoveel slimme verwarring dat de thematiek lang na-ijlt. Toneelschrijver Jibbe Willems laat een krankzinnige situatie op een subtiele, geestige manier gevaarlijk uit de hand lopen.

De acteurs Daniel Cornelissen, Judith Noyons, Yorick Zwart en Serin Utlu weten in deze surrealistische setting vol vervreemdende muziek en krachtige lichtwisselingen snel en sterk te schakelen van geloofwaardig naar extreem en terug. Regisseur Timothy de Gilde maakt daar weer een indrukwekkend geheel van.”

Zilveren Krekel

In de categorie ‘meest indrukwekkende jeugdtheaterproductie’ ontvangen de voorstellingen Pretpark (12+) van Toneelgroep Oostpool en Theater Sonnevanck, Liefde (8+) van Maas theater en dans en Sell Me Your Secret (13+) van Maas theater en dans een Zilveren Krekel 2017.

Alle Zilveren Krekels zijn tevens genomineerd voor de Gouden Krekel, de belangrijkste prijs binnen het jeugdtheater, die op 17 september 2017 wordt uitgereikt tijdens het Gala van het Nederlands Theater.

Pretpark

Pretpark speelde van september t/m december 2016 in een tot theater omgebouwde vrachtwagentrailer. Lees hier meer informatie over de voorstelling.

Theater Sonnevanck

Theater Sonnevanck maakt nieuw muziektheater, inhoudelijk solide en avontuurlijk in de vorm voor kinderen en jongeren van 4 tot 18 jaar.

Jaarlijks speelt het gezelschap circa 400 voorstellingen voor meer dan 30.000 bezoekers in kleine en middenzalen van de landelijke theaters, in speellokalen van basisscholen en op schoolpleinen in een tot theater omgebouwde vrachtwagentrailer. Met Enschede als thuisbasis speelt Sonnevanck in regio Oost, in heel Nederland en over de grens.

Toneelgroep Oostpool

Toneelgroep Oostpool is één van de grootste en meest vooraanstaande gezelschappen van Nederland dat al meer dan zestig jaar radicaal, ontroerend en grensverleggend theater maakt spelende in schouwburgen, theaters en festivals door het hele land.

Het gezelschap speelt ruim 400 voorstellingen per jaar voor 50.000 bezoekers en produceert naast grote en kleine zaalproducties een scala aan activiteiten op het vlak van participatie en educatie. Toneelgroep Oostpool is gevestigd in Arnhem in het eigen huistheater ‘Huis Oostpool’.

Foto: Krista van der Niet

Pretpark wint Zilveren Krekel
0 -------- (0 beoordelingen)
Beoordeling
Wat bezoekers vinden ... Wat vind je van dit artikel?
Sort by:

Be the first to leave a review.

Bevestigd
{{{review.rating_comment | nl2br}}}

Bekijk meer
{{ pageNumber+1 }}
Wat vind je van dit artikel?

Boek een theater

Een zakelijke bijeenkomst met veel mensen? Voor uw congres, personeelsfeest of vergadering.

Boek een theater!

Voor theaters

Wilt u informatie over het plaatsen van uw theater, voorstelling of heeft u een klacht?

Bekijk de mogelijkheden
T: 0594-555013
E: administratie@caja-media.nl

 

 

Pin It on Pinterest

Deel pagina