Toneelgroep Oostpool

Toneelgroep Oostpool

Toneelgroep Oostpool is een groot, nationaal theatergezelschap. In 2013 bestond het zestig jaar. Sinds 1 augustus 2012 staat het gezelschap onder artistieke directie van regisseur Marcus Azzini. Ruud van Meijel is zakelijk directeur.

Suzan Boogaerdt, Bianca van der Schoot, Joeri Vos en Timothy de Gilde vormen met Marcus Azzini het artistieke team. Samen met acteurs en ontwerpers, die als vaste gasten verbonden zijn aan het gezelschap, creëren zij levendig theater dat via interactie met de toeschouwer aanzet tot reflectie op de samenleving en die stimuleert.

Voorstellingen voor een breed publiek

Toneelgroep Oostpool wil een breed publiek aanspreken en vooral jonge mensen voor theater interesseren. Het speelt in het hele land in schouwburgen, in vlakke-vloertheaters, op (zomer)festivals, op locatie, op scholen en vooral ook in het eigen theater ‘Huis Oostpool’ in Arnhem.

Daar wordt ook kantoor gehouden en gerepeteerd. Per jaar maakt het gezelschap een tiental theaterproducties waarvan het zo’n vierhonderd uitvoeringen geeft. Daar bovenop organiseert het een kleine honderd activiteiten op het gebied van educatie, participatie en talentontwikkeling.

Sinds 2013 realiseert Toneelgroep Oostpool in samenwerking met Theater Sonnevanck uit Enschede voorstellingen voor jongeren van 12 tot 19 jaar.

Bekijk meer informatie over Toneelgroep Oostpool.

 

Leuk om te lezen