Recensie 4 Jaargetijden met Angela Schijf

Recensie 4 Jaargetijden met Angela Schijf

 

Vandaag gaan we naar het theater voor een echte klassieker! Of nee, het toegankelijk maken van een klassieker voor de jeugd. Want dat is wat Angela Schijf wil bereiken met de voorstelling 4 Jaargetijden.

4 Jaargetijden

De voorstelling gaat over de tweelingzusjes Emma en Anna die door de seizoenen heen de meest wonderlijke avonturen beleven. De zusjes zijn totaal verschillend, Anna is heel enthousiast over alles, vrolijk en ondernemend. Dol op de winter met ijs, sneeuw en alles wat erbij hoort.

Emma is daarentegen wat sikkeneuriger, moet niks weten de kou maar de zomer is vaak weer te warm. Beide rollen worden gespeeld door Angela, die ze op zeer verschillende wijze neer zet.

Angela Schijf wordt begeleidt door het Vivaldi Consort, een ensemble van jonge muzikanten onder begeleiding van Johannes Leertouwer. De voorstelling begint in tegenstelling tot het stuk met de winter. De twee zussen worden meegezogen in het sprookje van Vrouw Holle. Een groot avontuur voor Anna en voor Emma is het maar een boze mevrouw.

Vivaldi

De muziek begeleidt het stuk goed, blaffende honden,vogels, alles wordt door het orkest vertolkt wat de voorstelling voor kinderen leuk maakt.

Vandaag waren er echter nog niet veel kinderen aanwezig bij de voorstelling maar dit zal ongetwijfeld bij de verdere voorstellingen in de toer oplopen.

Een mooi verhaal met prachtige muziek.

 

Leuk om te lezen

Op de hoogte
blijven?
Blijf op de hoogte van alle voorstellingen en theaternieuws.
AANMELDEN
* we sturen je eenmaal per week het laatste nieuws
close-link