Recensie – Dolfje Weerwolfje en Foeksia de Miniheks

Recensie Dolfje Weerwolfje Foeksia de Miniheks

Awoeeeh!

Als recensent van Theaters in Nederland kon ik mijn dochter (7) die helemaal weg was van de Musical Dolfje Weerwolfje niet blijer maken met kaarten voor de nieuwe familiemusical Dolfje Weerwolfje en Foeksia de Miniheks.

Recensie – Dolfje Weerwolfje en Foeksia de miniheks

Het is herfstvakantie en daarom is dit uitje met ons tweeën extra leuk en gezellig! We stappen verheugd het mooie theater De Klinker in Winschoten binnen.

Gelijk bij binnenkomst is het heel gezellig. De kinderen kunnen aan grote tafels kleuren, een weerwolven masker maken of zich laten schminken. Leuk om op die manier te wachten tot de voorstelling begint. Als de deuren van de zaal open gaan zoeken we ons plekje op en zijn we tevreden met het goede zicht op het podium, de zaal is goed vol, de deuren gaan dicht….laat de voorstelling maar beginnen!

Het verhaal begint met een grote verlichte maan op het podium wat meteen de aandacht van het publiek trekt. Opa vertelt Dolfje dat hij nooit aan de andere kant van het moeras mag komen, omdat daar het Heksenbos is. Dat maakt Dolfje natuurlijk wel nieuwsgierig en Dolfje zou Dolfje niet zijn als hij toch naar het Heksenbos gaat. Hier komt hij Foeksia de miniheks tegen en hoewel ze elkaar eerst niet aardig lijken te vinden ontstaat er al gauw een hechte vriendschap. Ze hebben alleen één probleem, niemand mag het weten.

Een legende van vroeger verteld namelijk dat weerwolven en heksen niet samengaan en dus zijn ze eigenlijk vijanden. Wanneer Juf Minuul, de moerasheks erachter komt dat er een weerwolf in het heksenbos is wordt Dolfje gevangen genomen. De strijd barst los tussen de opa van Dolfje, Kwark de tovenaar (de vader van Foeksia), juf Minuul en heks Strega.

Dolfje en Foeksia willen niets liever dan vrede voor altijd omdat ze erachter zijn gekomen dat de legende niet klopt. Met verschillende tovertrucs, zoals het verliefdheidsdrankje, het stilzetten van een ander en goede raad vanuit het bos komen ze een heel eind. Gaat het ze lukken?

Recensie Recensie Dolfje Weerwolfje Foeksia de Miniheks 2De afwisseling met de leuke liedjes en het contact met het publiek zorgen ervoor dat het voor de kinderen erg boeiend blijft en dat de 5 kwartier eigenlijk zo voorbij zijn.

Na afloop is er de mogelijkheid om met je idool op de foto te gaan, een super speciale herinnering! Oh, en niet te vergeten; het welbekende Awoeeeh! van Dolfje en Foeksia haar Wakkabakkaboe! worden tijdens de show met het publiek veelvuldig gedeeld en zorgen ervoor dat je ook na de voorstelling nog een aantal uren zoet bent met een eigen weerwolfje of miniheksje aan je zij, hoe leuk is dat!

Deze voorstelling is een aanrader voor jong en oud! 

Lees meer over de voorstelling Dolfje Weerwolfje en Foeksia de Miniheks 

Geschreven door: Carmen

 

[rwp-review id="1"]

Leuk om te lezen

Op de hoogte
blijven?
Blijf op de hoogte van alle voorstellingen en theaternieuws.
AANMELDEN
* we sturen je eenmaal per week het laatste nieuws
close-link