Recensie – Fiddler on the Roof

Tevye, de papa die iedereen wel wil

Wat een drukte voor de Martini Plaza, waar we deze keer gaan kijken naar de grote musical Fiddler on the Roof.
Wanneer er grote evenementen plaatsvinden in de Martini Plaza dan is dit altijd goed te merken op de weg, een drukte van jewelste. Maar gelukkig stroomt het verkeer lekker door en staat onze auto binnen no time geparkeerd in de parkeergarage.

Het ontvangst is zeer goed door de diverse dames die op verschillende plekken aanwezig zijn. Bij vragen kun je zo bij iemand terecht. Onze jassen hangen we op in de garderobe en we lopen naar boven naar de foyer.

Eventueel kun je hier nog een drankje drinken van te voren maar hier hadden wij geen tijd meer voor.

Verhaal Fiddler on the Roof

De musical Fiddler on the Roof wordt in opdracht van acht theaters geproduceerd door Stage Entertainment Nederland. Acht theaters bundelen de krachten en zijn samen verantwoordelijk voor het succes van de productie. De voorstelling wordt gespeeld van begin november 2017 tot en met april 2018. En stond deze weken in Groningen.
Het verhaal gaat over de arme, joodse melkboer Tevye en zijn vijf dochters.
Het verhaal speelt zich af in 1905. Tevje is een Joodse melkboer in Anatevka, een kleine Russische sjtetl. Hij wil, zoals alle andere Joden in het dorp, vasthouden aan de traditie, want dat geeft zekerheid. Er komen echter nieuwe tijden. De Joden worden in tsaristisch Rusland veelvuldig door de autoriteiten geïntimideerd.

Recensie

Iets wat wij niet verwacht hadden is dat het publiek voornamelijk bestond uit oudere mensen. Terwijl deze musical niet alleen interessant en leuk is voor oudere mensen, wij hebben ons ook prima vermaakt.
Thomas Acda speelt de hoofdrol in deze musical, als vader van 5 dochters heeft hij het maar zwaar. Zijn zorgen deelt hij dan veelvuldig in gesprekken met God, hij vraagt hem om hulp en uit zijn frustraties. Dit tot regelmatig groot vermaak bij het publiek, waarschijnlijk vanwege de herkenning in de dagelijkse gang van zaken.
Thomas Acda is een briljant zanger en een graag gezien acteur maar het was te zien dat hij (nog) geen grote musicalster is maar hij speelt en zingt deze rol fantastisch.

Zijn dochters bliezen ons van onze stoel met hun fantastische gezang, zeker Sarah Janneh als Ghava, wat een stem heeft die meid!
Met pauze erbij duurde de musical ongeveer 3 uren, een behoorlijk lange tijd maar we hebben ons geen seconde verveeld.

Tevye is de papa die iedereen wel wil!

Leuk om te lezen

Op de hoogte
blijven?
Blijf op de hoogte van alle voorstellingen en theaternieuws.
AANMELDEN
* we sturen je eenmaal per week het laatste nieuws
close-link