Recensie – Girls on Fire

Na de succesvolle reeks Opvliegers zijn de dames weer op tour gegaan. Vanavond zijn ze in de Martiniplaza in Groningen. Opvliegers hebben de dames al lang niet meer of, in ieder geval: ze hebben er totaal geen last van. Vandaar dat deze reeks voorstellingen GIRLS on FIRE heet. Of de dames ook on fire zijn, beleven wij vanavond in Groningen.

Lees meer over Girls on Fire!

Martiniplaza Groningen

Martiniplaza is een theater waar wij graag komen. Het theater is, ondanks alle wegwerkzaamheden, op de ringweg goed bereikbaar. In de parkeergarage pal tegenover het theater kun je makkelijk je auto kwijt. Daarvoor betaal je wel 5 euro maar je krijgt er ook een drankje voor terug. Bij binnenkomst worden we vriendelijk verzocht om de jassen wel op te hangen in de garderobe, waarna we in de grote foyer aankomen. Het is er al erg gezellig en zoals wel gedacht zijn er veelal vrouwen die vanavond naar de voorstelling komen kijken.

Achteraf blijken dat er ook maar liefst zes mannen in de zaal dapper mee zijn gekomen naar deze voorstelling. Eigenlijk is de voorstelling erg vermakelijk voor alle genders, maar het blijkt toch wel een echt vrouwenuitje te zijn.

Zodra de deuren opengaan, gaat iedereen de grote zaal in. De zaal is goed gevuld. Het balkon blijft leeg maar het grootste gedeelte van de zaal zit vol enthousiaste dames die er zin in hebben!

Zilverkleurige slingers komen uit het plafond naar beneden, de voorstelling kan beginnen.

Girls on Fire in Groningen

De vriendinnen Antje Monteiro, Joanne Telesford en Hilke Bierman staan vaak met elkaar op het podium en dat is direct voelbaar. Bij de opening hebben ze het al voor elkaar dat het publiek enthousiast mee gaat dansen en zingen op het repertoire. De dames hebben al vaak genoeg verteld over de ongemakken van ouder worden, al willen ze er toch nog wel graag wat anekdotes over vertellen wat voor veel dames in het publiek zeer herkenbaar is.

De vriendinnen zijn grappig, direct, spontaan en hebben het publiek goed mee met de medleys die er worden gezongen. Ook hebben ze alle drie hun eigen solo. Die is wat ons betreft wat te ‘bedrukkend’, maar wel spot on qua stem en performance.

De leukste scène dat Hilke even helemaal los gaat en klaar is met oordelen en vooral vooroordelen over hoe je lichaam er uit moet zien. Ze gaat drastisch uit de kleren en als ze dan eenmaal in haar flatteuze steunondergoed bijna naakt op het podium staat, heeft ze haar statement wel gemaakt. Het is eigenlijk precies zoals Joanne telkens zegt: ‘Omarm jezelf’.

Dat je ouderdom en ongemakken moet omarmen maakt trotse oma Joanne wel een aantal keer duidelijk, en al helemaal als ze haar eigen gepimpte rollator over het toneel loopt. Ook actuele aspecten zoals #metoo komen aanbod. Waar het vooral om gaat bij de dames is dat ze heel veel plezier ervaren om op het podium en in de the spotlight te staan en dat hun jarenlange vriendschap hun erg dierbaar is.

De hele voorstelling staat in het teken van positiviteit, herkenning en energie en dat hebben de vriendinnen deze avond meer dan bereikt! een staande ovatie volgt waarna ze dankbaar bloemen in ontvangst nemen. Wij krijgen nog een toegift en kunnen nog heel even meedansen en zingen waarna we in de gezellige foyer nog een drankje kunnen drinken.

Velen met ons blijven nog even wat drinken in de foyer en zijn enthousiast. Louter positieve reacties over de voorstelling!

De voorstelling is nog te zien in onder andere Rijswijk, Franeker, Delfzijl en Weert.

Koops snel je tickets, bekijk de gehele speellijst van de voorstelling Girls on Fire

 

Leuk om te lezen

Op Theaters in Nederland vindt u een uitgebreid overzicht van alle musicalvoorstellingen die momenteel in het land te zien zijn. Je kunt direct tickets kopen voor een breed scala aan producties, van klassieke stukken tot hedendaagse hits. Elke voorstelling is voorzien van een korte beschrijving en een directe link voor ticketverkoop.

Weet waar je koopt!

Wij benadrukken het belang van het kopen van tickets via betrouwbare bronnen. Onder het motto "Weet waar je koopt, koop je tickets via het theater", het is namelijk belangrijk dat u alleen tickets koopt van websites die betrouwbaar zijn. Let daarbij goed op de beveiligde omgeving. Koopt u tickets via een andere website dan kunt u bij de ingang alsnog geweigerd worden.