Recensie TAART – Joep Onderdelinden

Recensie TAART - Joep Onderdelinden

Het is donderdagavond, wij zijn in hartje Drenthe, in Roden om precies te zijn, voor cabaretier Joep Onderdelinden met zijn voorstelling TAART. Voor Joep is Roden geen onbekende plaats, zodra hij door Nederland toert met zijn voorstelling weet hij de Winsinghhof goed te vinden.

De Winsinghhof Roden

In het centrum van Roden is een klein theater gevestigd. Theater de Winsinghhof, dat ook dienst doet als bioscoop, heeft 140 zitplaatsen. De programmering van het theater is ieder theaterseizoen erg gevarieerd, zo zijn er muziek-, cabaret- en toneelvoorstellingen voor jong en oud. Ook de lokale toneelverenigingen organiseren hier voorstellingen.

Theater de Theater de WinsinghhofWinsinghhof staat in de wijde omgeving goed bekend. De deuren staan voor ons open en we worden hartelijk begroet door de vrijwilligers van het theater. Bij binnenkomst kunnen we gelijk onze jas kwijt en staat er koffie voor ons klaar. Er zijn veel zitplaatsen in de foyer en er staat een grote stamtafel in het midden, wij voelen ons hier wel thuis! We zijn in Roden voor Joep Onderdelinden voor zijn nieuwste voorstelling TAART.

We mogen de zaal in en al gauw blijkt dat het bijna uitverkocht is, een enkele plaats is niet bezet. We kunnen ruim zitten en zitten bijna letterlijk bij Joep op schoot. Zodra de deur dicht gaat en de show begint zijn ook wij er klaar voor. In de zaal is het gelijk heel warm en zelfs wat benauwend.

TAART

Een grote tompouce staat ons aan te kijken vanaf het podium. En daar verschijnt Joep ook al. Hij begint zijn verhaal over dat hij ouder wordt en toch maar eens naar de dokter moet want hij is steeds TAARTzo moe. In zijn verhaal, waarmee hij gelijk de lachers op zijn hand heeft, neemt hij allerlei zijwegen.

Moeiteloos neemt hij ons mee van het ene verhaal in het andere. Het publiek is nog een beetje rustig. We weten niet zo heel goed wat ons te wachten staat. In het begin gooit Joep eerst even een stukje promotie de social media kanalen in via het publiek. Niet iedereen is René Froger en heeft een groots reclamebudget. Het publiek is niet heel gretig (de meesten hebben hun telefoon kennelijk thuis gelaten) maar degenen met telefoon doen wel graag mee. Bekijk het filmpje op Instagram.

Joep weet ons en het hele publiek goed te vermaken. Hij vertelt over zijn hypochondrie, over zijn favoriete reizen en hij vertelt ook schaamteloos en tot in detail over weer een ander ziektebeeld met onder andere ook leuke verhalen uit het ziekenhuis. Van de shampookerstboomfles tot aan telefoon die op trillen staat, de tranen biggelen bij iedereen over de wangen van het lachen. Dat Joep in Amsterdam woont en niet op het platteland bevalt hem wel.

Zo lekker anoniem in de grote stad! Toch heeft hij ook een kabouterhuisje op de hei waar hij soms dagen achter elkaar kan genieten van de natuur. Of Joep Rodenaren uit moet leggen wat bizons zijn, was denk ik niet nodig, of bedoelde hij toch Schotse hooglanders? De vogelwijzer met bekende en onbekende vogels, wie kent ‘m niet, de Ruigpootuil en de vele verschillende bruggetjes in ieders leven. Joep blijft maar vertellen en we luisteren graag!

Denkbeeldig zien we alles in een mum van tijd werkelijk voor ons. Alhoewel, bij het verhaal over de GGD had het publiek iets minder denkvermogen toen Joep uit de kleren moest van de dokter… Eigenlijk snapt nog niemand de grote tompouce op het podium, behalve dat het Joep zijn lievelingsgebakje is. Joep vertelt ons dat er slingers zouden hangen en we allemaal een feestmuts op zouden zetten. Want hij viert zijn jubileum op het podium.

Ahhhh! als we dat hadden geweten dan hadden we natuurlijk ook cadeautjes mee genomen en had Joep ons vast ook getrakteerd. TAART Joep OnderdelindenWe verwachten toch stiekem ook een beetje postbode Siemen ten tonele DUSS maar gemist hebben we hem zeer zeker niet. Joep zingt tussen de bedrijven door een aantal prachtige nummers en als hij dan eindigt dat het leven nou eenmaal zo loopt zoals het loopt en de wijze les ons is verteld, is de boodschap overgekomen.

Joep krijgt een staande ovatie met een bloemetje als dank. We gaan uit de inmiddels veel te warme zaal snel richting de bar waar een lekker drankje op ons wacht. Joep neemt ook de tijd en mengt zich gezellig tussen de nog aanwezige gasten.

Dat is nou het mooie van een kleine zaal, het is persoonlijker en intiemer, de cabaretier staat op het podium dicht bij het publiek en na afloop drinkt hij net zo gezellig met ons een drankje.

Joep is dolkomisch en een aanrader als u echt een avondje wilt genieten van een RAS-cabaretier! En….al minstens 50 jaar in het vak (dat u het ff weet)

Gerelateerde artikelen

Taart

TAART

TAART is de nieuwste voorstelling van Joep Onderdelinden. Lees meer over de voorstelling TAART

Theater de Winsinghhof

Theater De Winsinghhof

Theater de Winsinghhof in Roden, een gezellig en intiem theater, gevestigd in een oude boerderij die omgetoverd is tot een prachtig theater. Lees meer over Theater De Winsinghhof

Op de hoogte
blijven?
Blijf op de hoogte van alle voorstellingen en theaternieuws.
AANMELDEN
* we sturen je eenmaal per week het laatste nieuws
close-link