Recensie The Bodyguard de Musical

Recensie The Bodyguard de Musical

Dansen en swingen op de muziek van Whitney!

We reizen af naar Utrecht, waar in het Beatrixtheater inmiddels al meer dan 400 voorstellingen The Bodyguard voor veelal uitverkochte zalen speelt. Deze week speelde Ferry Doedens zijn première in de rol van Sy Spector.

Het Beatrixtheater is makkelijk te bereiken per auto en openbaar vervoer. Tegenover het theater staat het NH Hotel waar je van een kort uitje naar Utrecht uiteraard ook een heel weekend van kan maken en waar diverse arrangementen in samenwerking met het theater te boeken zijn.

Recensie The Bodyguard de musical

Al vroeg in de ochtend zien we op twitter een leuk bericht van Tjindjara Metschendorp. Zij neemt deze dag de hoofdrol van Romy Monteiro over en speelt Rachel Marron in deze muzikale voorstelling.

Verder speelden deze dag onder anderen;

  • Rolverdeling The BodyguardMark van Eeuwen als Frank Farmer
  • Nurlaila Karim als Nicki Marron
  • Ferry Doedens als Sy Spector
  • Bram Blankestijn als Stalker
  • Julio Gomes als Fletcher

 

Wie de voorstelling voor het eerst ziet, schrikt zich bij aanvang een hoedje om de enorme knal waarmee dus ook gelijk iedereen midden in de voorstelling zit en Tjindjara of te wel Rachel Marron met de Queen of the Night ons omver blaast. We vermaken ons goed gedurende de voorstelling. De afwisseling met het alom bekende verhaal van The Bodyguard met Whitney Houston en haar wereld beroemde liedjes is zeer vermakelijk. Sy Spector zorgt voor de vrolijke momenten in de show, maar niet alleen Ferry Doedens heeft de lachers op zijn hand. Als Mark van Eeuwen een kansloze poging doet om Elvis te imiteren ligt het publiek ook in een deuk. Nicki Marron die altijd in de schaduw leeft van haar zusje laat in diverse liedjes en solonummers zien dat ze onterecht op de tweede plaatst staat. Nurlaila Karim vertolkt deze rol echt super goed!

Frank Farmer wordt ingehuurd om superster Rachel Marron te beschermen tegen een stalker. Zodra de twee gevoelens voor elkaar krijgen lijkt het gevaar nog sterker aanwezig te zijn. De Stalker zorgt voor de nodige spanningen tijdens de show. We werden door de voice-over al voorbereid dat er na de pauze ‘iets’ gebeurt in de zaal, maar toch blijft het een spannend moment.

Het podium, de metershoge LED-schermende, lichtshow, lopende band op de toneelvloer de geluidseffecten blijven je verbazen. Het levert vele diverse scènewisselingen op die je vrijwel niet verneemt.

Het ensemble wat in deze voorstelling ook een grote rol speelt, spat van het podium af. De energie die ze afgeven steekt de crew aan wat resulteert in ruim 2 uur entertainment voor het publiek welke weer een staande ovatie terug gaf aan de gehele cast inclusief band. Waar je tijdens een grote musical gewend bent dat het orkest zich onder het podium bevind, zit tijdens deze show de band aan de zijkanten van het podium opgestapeld in een paar ruimtes welke door een gazen doek worden ‘verbloemd’, hierdoor is de interactie en reacties nog perfecter.

Oke, wij vonden het aanvankelijk uiteraard jammer dat Romy Monteiro er niet was deze dag. Normaal gesproken danst Tjindjara Metschendorp bij het ensemble in deze show, maar vandaag heeft ze aan de uitverkochte zaal laten zien dat ze meer is dan ‘alleen’ de cover van Rachel en Nicki Marron.

Exclusief

Het verhaal komt uit de jaren ’90 is in een compleet nieuw jasje gegoten door producent Stage Entertainment. De voorstelling is verlengd tot en met mei 2017 en is exclusief te zien in het Beatrix Theater Utrecht.

Leuk om te lezen:

Lees ook de recensie van;

Ook leuk om te lezen:

Recensie All Stars de Musical

Zondag 14 oktober was het zover, de première van de nu al meest besproken musical van het moment All Stars de Musical.

Recensie Showponies – Alex Klaasen Revue

Showponies, Alex Klaasen Revue verrassend, hilarisch met geweldige muzikale parodieën een genot om naar te kijken!

Recensie LE ROUX & D’ANJOU – Echte Liefde

Echte liefde, de liefde van vriendschap door dik en dun!

Recensie – Charley de musical

Buikpijn van het lachen bij Charley de musical!

Recensie – Robot

‘Robot’ laat een onuitwisbare indruk achter bij de ‘Mens’.

Op de hoogte
blijven?
Blijf op de hoogte van alle voorstellingen en theaternieuws.
AANMELDEN
* we sturen je eenmaal per week het laatste nieuws
close-link