Romeo & Julia

Romeo & Julia

Hopeloze liefde en onmogelijke keuzes

Wat als je grote liefde een pad kiest dat jij niet kunt volgen. Kan je dan nog aan het noodlot ontsnappen en een eigen leven opbouwen? In de afgebroken stad Verona liggen de straten die ooit levendig waren, er nu verlaten en verwoest bij. Er vloeit geen bloed meer door de straten, maar het oprukkende zeewater heeft de ruimte opgeslokt. De twee families Capuletti en Montague zijn op zoek naar een nieuwe balans, naar een leven dat past bij hun veranderende omgeving. Hier komt deze mythe over liefde, familie, vriendschap en verraad weer tot leven.

“ Worstelen met traditie, je eigen pad kiezen los van de verwachtingen van familie, grote emoties ervaren, niet toevallig is juist het verhaal van Romeo & Julia fantastisch materiaal. Naast Shakespeare zijn onze inspiratiebronnen ook streetdance en Bollywoodcultuur, waar ik een groot fan van ben .” Noël Fischer.

Zomerterras vol liefde

Deze zomer speelt Romeo & Julia maar liefst drie weken in de Koninklijke Schouwburg. In de speciale zomereditie dansen Haagse dansers van alle leeftijden mee in de voorstelling en wordt de Koninklijke Schouwburg van binnen en van buiten zomers aangekleed. Het Nationale Theater bouwt voor deze gelegenheid een zomerterras met podium voor de schouwburg, waar Haagse dansscholen zichzelf presenteren aan bezoekers van de voorstelling.

Cast Romeo & Julia

Romeo & Julia met:

  • Soumaya Ahouaoui
  • Vanja Rukavina
  • Rick Paul van Mulligen
  • Yamill Jones
  • Ayisha Siddiqi
  • Kharim Amier

en met dansers: Noor Jayani, Herrold Anakotta, Ali Zanad, Tara Pula, Oliver Wagstaff, Tosca Knauf

Speeldata Romeo & Julia

De Try-outs zijn 14, 15 juni & 19 t/m 21 juni. De première 22 juni Koninklijke Schouwburg, Den Haag daar te zien t/m 7 juli 2024 & landelijke tournee van september t/m december 2024.

Regie: Noël Fischer
Choreografie: Shailesh Bahoran
Tekst: Melissa Knollenburg op basis van Shakespeare
Dramaturgie: Martine Manten
Kostuumontwerp: Carly Everaert
Decorontwerp: Thomas Rupert & Roos Veenkamp
Lichtontwerp: Uri Rapaport
Campagnebeeld: Marijke de Gruyter & Nicolien de Jong
Een productie van: HNTjong & Het Nationale Theater & Illusionary Rockaz Company

Leuk om te lezen

Op Theaters in Nederland vindt u een uitgebreid overzicht van alle musicalvoorstellingen die momenteel in het land te zien zijn. Je kunt direct tickets kopen voor een breed scala aan producties, van klassieke stukken tot hedendaagse hits. Elke voorstelling is voorzien van een korte beschrijving en een directe link voor ticketverkoop.

Weet waar je koopt!

Wij benadrukken het belang van het kopen van tickets via betrouwbare bronnen. Onder het motto "Weet waar je koopt, koop je tickets via het theater", het is namelijk belangrijk dat u alleen tickets koopt van websites die betrouwbaar zijn. Let daarbij goed op de beveiligde omgeving. Koopt u tickets via een andere website dan kunt u bij de ingang alsnog geweigerd worden.