Sally Dansgezelschap Maastricht

SALLY Dansgezelschap Maastricht

In en vanuit haar danshuis aan de Maas creëert SALLY Dansgezelschap Maastricht virtuoze dansvoorstellingen voor jeugd en jongeren en hun familie. Omdat je met de liefde voor dans en theater niet vroeg genoeg kunt beginnen, maken we al voorstellingen voor peuters vanaf 2,5 jaar. Maar net zo makkelijk zetten we tieners in beweging met urban dance-experiences op het snijvlak van dans en POP. Of met avontuurlijke cross-overs tussen dans en circus. Eén ding hebben alle voorstellingen van SALLY gemeen: ze gaan allemaal over thema’s die kinderen, jongeren én ook volwassenen herkennen en raken.

SALLY wil de wereld met dans een stukje beter maken

SALLY wil méér dan alleen dans laten zien. Ze is ervan overtuigd dat zij de wereld met dans een stukje beter kan maken. En de blik van een nieuwe generatie op de toekomst kan veranderen. Dat gaat veel verder dan naar een theater of festival gaan om een dansvoorstelling te zien. SALLY is een actief pleitbezorger van het VN Kinderrechtenverdrag, waarin de rechten van het kind opgenomen zijn. Ze ontwikkelt met dans vaardigheden die volgens dit verdrag nodig zijn om je te verhouden tot de wereld. Zoals kritisch leren kijken en denken, het ontwikkelen van zelfvertrouwen en leren respect te hebben voor de ander en het anders zijn. Dans is tegelijk een van de krachtigste middelen om authenticiteit, creativiteit en expressie tot bloei te brengen. Ze nodigt jong en oud daarom uit om met haar op reis [sallied forth to see the world] te gaan en via dans het eigen innerlijke landschap te beleven en te creëren.

Sally [sal·lied, sal·ly·ing, sal·lies]:
To set out on a trip or excursion: sallied forth to see the world.

SALLY Danst, Ontmoet en Experimenteert

SALLY danst met een internationaal dansersensemble en top choreografen uit binnen- en buitenland. In het Danslab dragen we zelf ook bij aan de ontwikkeling van dans- en choreografisch talent. De wens om te innoveren in dans zit in het DNA van SALLY. We brengen publiek en makers bij elkaar en grijpen elke kans die de danswereld in de regio en Nederland vooruit kan helpen. Als enige dansgezelschap van Limburg heeft SALLY dan ook een centrale en aanjagende rol voor de dansontwikkeling en de podiumkunsten in, van én vanuit Limburg.

SALLY ziet haar rol in het veld als een verbinder, innovator en aanjager van jeugddans en jeugdpodiumkunsten, in en vanuit Zuid-Nederland voor een breed (inter)nationaal publiek vanaf 2,5 jaar. De activiteiten waarmee we uitvoering geven aan onze spilfunctie, rol en taak in de periode 2021-2024, zijn onderverdeeld in de drie pijlers te weten SALLY Danst, SALLY Experimenteert en SALLY Ontmoet.

Stip aan de horizon

Ingebed in het zuiden van Nederland creëert SALLY een learning community voor dans en draagt zij bij aan de ontwikkeling van het dansklimaat in Limburg, de Euregio en Nederland. Als stip aan de horizon werkt ze toe naar de oprichting van ‘SALLY | Danshuis aan de Maas’, van waaruit ze in 2030 haar internationale dansvoorstellingen produceert, publiek en choreografen met elkaar laat experimenteren en via vele ontmoetingen letterlijk beweging veroorzaakt binnen zowel de danswereld alsook op sociaal-maatschappelijk vlak.

Contactgegevens SALLY Dansgezelschap Maastricht

Lage Kanaaldijk 112-D4
6212NA Maastricht
Telefoon: 06-29942350
E-mail: [email protected]

Website

Leuk om te lezen

Op Theaters in Nederland vindt u een uitgebreid overzicht van alle musicalvoorstellingen die momenteel in het land te zien zijn. Je kunt direct tickets kopen voor een breed scala aan producties, van klassieke stukken tot hedendaagse hits. Elke voorstelling is voorzien van een korte beschrijving en een directe link voor ticketverkoop.

Weet waar je koopt!

Wij benadrukken het belang van het kopen van tickets via betrouwbare bronnen. Onder het motto "Weet waar je koopt, koop je tickets via het theater", het is namelijk belangrijk dat u alleen tickets koopt van websites die betrouwbaar zijn. Let daarbij goed op de beveiligde omgeving. Koopt u tickets via een andere website dan kunt u bij de ingang alsnog geweigerd worden.