Samenwerking Hendrik Groen en Alzheimer Nederland

Alzheimer Nederland en Bos Theaterproducties, producent van de voorstelling Hendrik Groen – Opgewekt naar de eindstreep, slaan de handen ineen.

Samenwerking Hendrik Groen en Alzheimer Nederland

Hendrik Groen – Opgewekt naar de eindstreep krijgt Hendrik Groen, gespeeld door Beau Schneider, dementie. In de voorstelling maakt het publiek mee hoe hij grip probeert te houden op het leven. Tijdens de tournee zal er geld opgehaald worden voor Alzheimer Nederland; een stichting die zich al jaren inzet voor een toekomst zonder dementie.

Hendrik Groen – Opgewekt naar de eindstreep is van 2 december 2022 t/m 23 april 2023 in diverse theaters in Nederland te zien.

De volledige speellijst vind je op: hendrikgroentheater.nl

Hendrik Groen – Opgewekt naar de eindstreep

Hendrik Groen – Opgewekt naar de eindstreep is de derde en laatste voorstelling gebaseerd op de populaire boekenreeks. De cast bestaat, net als de vorige keren, uit jonge acteurs. Want zoals Gijs de Lange – regisseur van de eerste twee delen – verwoordde: “In iedere bejaarde zit nog altijd een jong iemand verborgen”. De hoofrollen worden opnieuw vertolkt door Beau Schneider en Britte Lagcher. De regie is in handen van Eddy Habbema en de theaterbewerking is gemaakt door Jibbe Willems.

Van de dagboeken van Hendrik Groen zijn meer dan een half miljoen exemplaren verkocht. Ze werden bekroond met de NS Publieksprijs en als tv-serie uitgezonden. Ook in het theater is het succes groot: De zalen bij Pogingen iets van het leven te maken en Zolang er leven is, zaten avond aan avond vol.

Lees meer over de voorstelling

Alzheimer Nederland

Alzheimer Nederland zet zich in voor een beter leven met dementie en een toekomst zonder dementie. Dementie raakt steeds meer mensen. 1 op de 5 mensen krijgt dementie. Momenteel hebben 290.000 mannen en vrouwen in Nederland de ziekte van Alzheimer of een andere vorm van dementie. In 2040 zal dit aantal opgelopen zijn naar ruim een half miljoen. 

Lees meer over Alzheimer Nederland

Leuk om te lezen