Scapino Ballet – Pas de deux

Scapino Ballet - Pas de deux

 

Pas de Deux is een pure muziek en danservaring. Kristalhelder pianospel van Michiel Borstlap met de oogstrelende choreografieën van Ed Wubbe, gedanst door twaalf topdansers. Een dansconcert waarin twee werelden samenkomen.

Het muzikale universum van Michiel Borstlap, een van de bekendste pianisten van Nederland, is van een ongekende schoonheid. Met veel gevoel creëert hij schitterende juweeltjes die overweldigen door hun eenvoud. In Borstlaps serene wereld zoeken de dansers met gestileerde bewegingen voorzichtig hun weg. Al snel laten ze hun ware aard zien, intens en expressief. Hun witte kostuums en wit geschminkte gezichten dragen bij aan de mysterieuze sfeer waarin zij de uitdaging aangaan met de betoverende muziek van Borstlap. In het 70-jarig jubileum van Scapino roepen de dansers opnieuw herinneringen op aan de oorspronkelijke Scapino figuur met zijn witte gezicht. In Pas de Deux heeft hij zijn kinderlijke onschuld verloren en is hij volwassen geworden.

Pas de Deux is een unieke samenwerking tussen kunstenaars van internationale allure die één ding gemeen hebben. Vanuit het hart creëren zij pure magie.

Michiel Borstlap en Ed Wubbe

De eerdere samenwerking tussen Borstlap en Wubbe in 2014 werd alom bejubeld. “Nooit eerder begon een dans/muziekproducties zo intens en melancholiek” (de Volkskrant). Borstlap won vele prijzen met zijn concerten wereldwijd, Ed Wubbe wordt geprezen om zijn avontuurlijke producties van hoge kwaliteit.

Recensies Scapino Ballet – Pas de deux

“Pas de deux is lichtvoetig en sereen”
de Volkskrant, Mirjam van der Linden, 09-02-2016

“Hemelse Pas de Deux met Michiel Borstlap”
Danspubliek, 07-02-2016

“Esthetisch, sfeervol, prachtig”
Theaterkrant, Dick van Teylingen, 08-02-2016

Bron + Afbeelding: www.scapinoballet.nl

Speellijst Scapino Ballet – Pas de deux

Pas de deux is een dansconcert waarin twee werelden samenkomen…

Bekijk de speellijst van deze voorstelling.

 

 

 

Helaas, er zijn (nog) geen video’s beschikbaar.

Op zoek naar video’s? Bekijk het YouTube kanaal van Theaters in Nederland.

Hoe beoordeel jij deze voorstelling?

[rwp-review id=”0″]

Leuk om te lezen

Op de hoogte
blijven?
Blijf op de hoogte van alle voorstellingen en theaternieuws.
AANMELDEN
* we sturen je eenmaal per week het laatste nieuws
close-link