Schuld of Onschuld ook te volgen voor mensen met visuele of auditieve beperking

Schuld of onschuld

Mensen met een auditieve of visuele beperking kunnen ook dit jaar deelnemen aan de jury van de nieuwe, theatrale, online rechtszaak Schuld of Onschuld: Midwinternachtsmoord. Om de toegankelijkheid te vergroten zijn in samenwerking met Komt het Zien! hiervoor voorzieningen aangebracht.

Midwinternachtsmoord volgt op het succes van de eerdere edities Schuld of Onschuld – De Kerstmoord en De Droommoord. Tussen kerst en oud en nieuw kunnen deelnemers als jurylid meespelen in de theatrale rechtszaak. Wederom kruipt Jan Kooijman in de rol van advocaat van de verdachte, met tegenover hem Louise Korthals als officier van justitie. Voorzitter van de rechtbank is Jules Croiset. Ook onder meer André van Duin, Gijs Scholten van Aschat, Kees Hulst, Randy Fokke, Barbara Sloesen en Renée Soutendijk spelen mee. Centraal in deze zaak staat de vraag: wie bracht de jonge docente Engels om het leven?

Theaterproducent Korthals Stuurman Theaterbureau en Stichting Theater Ontwikkelings Fonds zijn voor Midwinterwinternachtsmoord met inmiddels meer dan veertig theaters een samenwerking aangegaan. De theaters verkopen tickets mee voor deze theatrale, online rechtszaak. Zo hebben theaters de mogelijkheid om hun toneelpubliek een theatrale ervaring te bieden, nu zaterdag op de persconferentie werd aangekondigd dat theaters tot en met 14 januari vanwege de coronamaatregelen gesloten zijn.

Op maandag 27 december 2021 om 10.00 uur start het Midwinternachtsmoord-proces. Dan krijgt het publiek online toegang tot steeds weer nieuwe video-getuigenissen, pleidooien en verklaringen. Na de vijf procesdagen is het aan de deelnemers om te beslissen… Door te stemmen kunnen zij besluiten of de verdachte in hun ogen schuldig is of niet. Daarna volgt een korte speelfilm met wat er daadwerkelijk die bewuste dag gebeurde.

Komt het Zien!

Voor auditief beperkten zijn de video’s voorzien van de mogelijkheid ondertiteling aan te zetten. Voor visueel beperkten maakt Komt het Zien! audio- en tekstintroducties van de procesfilmpjes en bewijsmaterialen. Het slotfilmpje wordt voorzien van audiodescriptie. Ben je blind of slechtziend? Bestel tickets via een speciale ticketlink op Komt het Zien! en meld je daarnaast ook aan via info@komthetzien.nl.

Korthals Stuurman Theaterbureau lanceerde Schuld of Onschuld voor het eerst vorig jaar Kerst met De Kerstmoord om de theaterliefhebber een alternatief te bieden toen theaterbezoek door corona niet mogelijk was. In maart volgde een nieuw proces, De Droommoord, en ook dit werd een groot succes. Vandaar dat werd besloten het concept een vervolg te geven met Midwinternachtsmoord, geschreven door Eva Gouda.

Het is ook mogelijk om na 27 december nog een ticket te kopen en in te stappen. Alle video’s en bewijsmaterialen blijven tot eind januari te bekijken op de site. Tot 2 januari kan er mee worden gestemd.

Meer informatie en ticketlink voor Komt het Zien!: www.komthetzien.nl/schuldofonschuld
Algemene ticketverkoop: www.schuldofonschuld.nl
Een ticket kost 15 euro + 1,21 servicekosten.

Leuk om te lezen

 

 

 

Theaters in Nederland