South African Road Trip – Celebrating Life

South African Road Trip Celebrating Life

Altijd al een rondreis door Zuid-Afrika willen maken? Grijp dan nu deze kans! Het bekende Khayelitsha United Mambazo Choir,uit de townships van Kaapstad, neemt je mee naar het échte Zuid-Afrika. Samen met live muzikanten en hemelse zangeressen bezorgen ze je een brede glimlach, een brok in de keel én kippenvel. Feestelijke uitbundigheid afgewisseld met intieme songs. Jitsvinger, award-winnende rapper, hiphopkunstenaar en ‘het Zuid-Afrikaanse broertje van Ali B’, rijdt mee op deze Road Trip.

Xhosa, Zulu, Afrikaans, Afrikaaps en Engels. Wat zijn de verhalen van de mensen die deze talen spreken? South African Road Trip – celebrating life voert je door hun provincie en laat een prachtige mix zien van verschillende culturen en bevolkingsgroepen die op de Westkaap naast elkaar leven. Door de fantastische muziek met live band, prachtige verhalen en een adembenemend videodecor waan je je echt een avond in Zuid-Afrika!

Verhaal South African Road Trip – Celebrating Life

South African Road Trip - Celebrating LifeOp reis door Zuid-Afrika met heerlijke Afrikaanse zang, dans en muziek. In South African Road Trip kun je genieten van het bekende Khayelitsha United Mambazo Choir en 5 hemelse zangeressen, begeleid door 2 Nederlandse muzikanten. Gezamenlijk brengen zij een prachtige voorstelling vol traditionele Xhosa-liederen en hedendaagse songs.

Videokunstenaar Catharina Scholten maakte speciaal voor deze voorstelling een reis van de Oost- naar de Westkaap; van de geboortegrond van Nelson Mandela naar de Tafelberg. Het is de route die veel Xhosa-mannen en vrouwen volgen, van hun geboorteplek naar Kaapstad waar ze werk hopen te vinden. Na hun dood maken ze meestal de omgekeerde reis om in vertrouwde grond rust te vinden.

De gemaakte beelden meanderen door de avond heen, terwijl de bewoners je meenemen op reis door het Zuid-Afrika van nu. Als extraatje krijg je een symbolische koffer vol Xhosa-wijsheid van Nelson Mandela mee; alles draait om saamhorigheid en gemeenschapszin, oftewel Ubuntu: ‘de mens is slechts mens in relatie tot anderen’.

Recensie South African Road Trip

Wij waren in de Oosterpoort Groningen waar we werden overweldigd door de muziek en dans van deze kleurrijke groep. Lees onze recensie.

Over South African Road Trip – Celebrating Life door producent Inge Bos

Het isSouth African Road Trip - Celebrating Lifealweer bijna twintig jaar geleden dat ik voor het eerst in Zuid-Afrika kwam. Overdonderd door de grootte van het land, de schoonheid van de natuur, de afwisselingen in landschap en de veelheid aan culturen en volkeren; ieder met eigen gewoonten en een eigen taal.

Aan de oostkust, grofweg tussen Durban en East London, ligt een land ruwer dan ruw, eenvoudiger dan arm en verlaten door velen: de streek van het Xhosa- volk. Uit dit trotse volk is mijns inziens de meest bijzondere persoon van de 21e eeuw voortgekomen: Nelson Mandela.

Graag neem ik u mee op de reis die vele Xhosa-mensen hebben gemaakt; van Mthatha (hun hoofdstad) naar Kaapstad, ruim 1200 kilometer. Op zoek naar werk, op zoek naar geluk. Deze South African Road Trip maakt u samen met vijftien bijzondere talenten uit Zuid-Afrika. De mannen hebt u al eerder kunnen zien in het theater, o.a. in de musical AMANDLA! MANDELA. De vrouwen maken hun debuut in ons land.

Credits Celebrating Life

  • Met: Khayelitsha United Mambazo Choir | Jitsvinger | Lungiswa Plaatjie | Nomapostile Nyiki | Dionys Breukers
  • Regie: Albert Klein Kranenburg
  • Video ontwerp: Catharina Scholten
  • Kostuumontwerp: Dorien de Jonge
  • Lichtontwerp: Niels Kingma
  • Geluid: Jouke Seisveld
  • Licht-/ video operator: Casper Vriens
  • Tourmanager: Martine Bitter
  • Met dank aan: Jeroen Sleyfer, Liza Voppen, touringcarbedrijf Hellingman, Pieter Smit

Bron + afbeelding: Bos Theaterproducties

Speellijst South African Road Trip – Celebrating Life

Deze voorstelling is afgelopen.

 

Op zoek naar video’s? Bekijk het YouTube kanaal van Theaters in Nederland.

Hoe beoordeel jij deze voorstelling?

Leuk om te lezen

Op Theaters in Nederland vindt u een uitgebreid overzicht van alle musicalvoorstellingen die momenteel in het land te zien zijn. Je kunt direct tickets kopen voor een breed scala aan producties, van klassieke stukken tot hedendaagse hits. Elke voorstelling is voorzien van een korte beschrijving en een directe link voor ticketverkoop.

Weet waar je koopt!

Wij benadrukken het belang van het kopen van tickets via betrouwbare bronnen. Onder het motto "Weet waar je koopt, koop je tickets via het theater", het is namelijk belangrijk dat u alleen tickets koopt van websites die betrouwbaar zijn. Let daarbij goed op de beveiligde omgeving. Koopt u tickets via een andere website dan kunt u bij de ingang alsnog geweigerd worden.