SOWETO GOSPEL CHOIR – HOPE

SOWETO GOSPEL CHOIR - HOPE

Afrika’s bekendste gospelkoor komt terug naar Nederland! Dit gloednieuwe concert van het drievoudig Grammy-winnende Soweto Gospel Choir is een ode aan de Zuid-Afrikaanse Vrijheidsbeweging en de Amerikaanse Burgerrechtenbeweging. Uitgedost in uitbundig kleurrijke kostuums zingt het 16-stemmig koor in HOPE de prachtige Zuid-Afrikaanse vrijheidssongs die hun regenboognatie inspireerden.

Daarnaast brengen ze spetterende vertolkingen van de muziek van de Civil Rights Movement, waaronder nummers van legendarische artiesten als Billie Holiday, James Brown, Otis Redding, Curtis Mayfield en Aretha Franklin. Een onvergetelijke avond met hoopgevende muziek en betoverendeharmonieën. Stilzitten is geen optie.

SOWETO GOSPEL CHOIR – HOPE

“Hope is een speciale show voor ons koor. Dit zijn de liedjes waarmee we zijn opgegroeid; die ons inspireerden en die ons blijven inspireren. Hope laat de kracht van zang en performance zien en hoe ze echte verandering kunnen inspireren en begeleiden.” – Shimmy Jiyane (koorleider Soweto Gospel Choir)

SOWETO GOSPEL CHOIR

Soweto Gospel Choir werd in 2003 opgericht aan het einde van het apartheidstijdperk en tijdens de inspirerende terugkeer van Zuid-Afrika naar de democratie. Deelgenomen te hebben aan meerdere belangrijke historische gebeurtenissen in het nieuwe democratische Zuid-Afrika, is het Soweto Gospel Choir trots op dat het bij vele gelegenheden heeft opgetreden voor de Vader van hun Natie, voormalig president Nelson Mandela, en helaas ook op zijn begrafenis in Zuid-Afrika en de daaropvolgende herdenkingsdienst in Westminster Abbey in Londen.

Ze werden daarna ook uitgenodigd om op te treden tijdens de uitvaartdienst van Winnie Mandela. De beschermheer van het koor is mensenrechtenactivist en winnaar van de Nobelprijs voor de Vrede, aartsbisschop

Speeldata SOWETO GOSPEL CHOIR – HOPE

Het koor speelt in heel Nederland in vele theaters.

 

Leuk om te lezen

Op Theaters in Nederland vindt u een uitgebreid overzicht van alle musicalvoorstellingen die momenteel in het land te zien zijn. Je kunt direct tickets kopen voor een breed scala aan producties, van klassieke stukken tot hedendaagse hits. Elke voorstelling is voorzien van een korte beschrijving en een directe link voor ticketverkoop.

Weet waar je koopt!

Wij benadrukken het belang van het kopen van tickets via betrouwbare bronnen. Onder het motto "Weet waar je koopt, koop je tickets via het theater", het is namelijk belangrijk dat u alleen tickets koopt van websites die betrouwbaar zijn. Let daarbij goed op de beveiligde omgeving. Koopt u tickets via een andere website dan kunt u bij de ingang alsnog geweigerd worden.