Speciale ode aan muzikaal genie Harry Bannink

Van 16 t/m 29 juni brengen het Wilminktheater en Muziekcentrum Enschede en Phion, Orkest van Gelderland & Overijssel een ode aan het muzikale genie Harry Bannink. Vele liedjes van de in Enschede geboren en getogen componist, arrangeur, uitvoerend musicus en muzikaal leider maken deel uit van ons collectieve geheugen. Dit symfonische concert is een eerbetoon aan hem. Geniet van de o, zo bekende en mooie liedjes van Harry Bannink met zang van Loes Luca, Maartje van de Wetering en Thomas Oliemans en Phion o.l.v. Enrico Delamboye. De concerten zijn te beluisteren in Enschede, Nijmegen, Arnhem en Doetinchem.

Banninks liedjes opgeslagen in collectief geheugen
Met meer dan 3.000 liedjes van zijn hand is de lijst met liedjes van Harry Bannink duizelingwekkend lang. Minstens even indrukwekkend is de lijst met tekstschrijvers en uitvoerders met wie hij heeft gewerkt. Van ‘De Stratemakeropzeeshow’ tot ‘Ja Zuster, Nee zuster’ en van ‘De film van Ome Willem’ tot ‘Het Klokhuis’, op teksten van schrijvers als Willem Wilmink, Annie M.G. Schmidt en Hans Dorrestijn. Heel wat van die liedjes maken inmiddels deel uit van ons collectieve geheugen, zoals ‘Op een mooie pinksterdag’ en ‘Vluchten kan niet meer’.

Nu in nieuw symfonisch arrangement
In een aantal nieuwe arrangementen van Bob Zimmerman brengen orkest en dirigent Enrico Delamboye in het concert In de ban van Bannink bekende en minder bekende pareltjes van zijn hand. Met zang van Loes Luca, Maartje van de Wetering en Thomas Oliemans. Met pianobegeleiding van Bert van den Brink en Thomas Oliemans.

In de ban van Bannink opent met een speciaal festival weekend in Enschede, meer informatie hierover en voor het boeken van tickets zie Phion.nl

In de ban van Bannink
Liedjes van Harry Bannink gearrangeerd Bob Zimmerman
Enrico Delamboye dirigent
Loes Luca zang
Maartje van de Wetering zang
Thomas Oliemans zang en piano
Bert van den Brink piano

 

Ode aan Harry Bannink

  • Nijmegen De Vereeniging – 18.06.2023 – 14.15 uur – vanaf € 12,50 tot € 29,50
  • Arnhem Musis – 24.06.2023 – 24.06.2023 – 20.00 uur – vanaf € 12,50 tot € 29,50
  • Doetinchem Amphion – 29.06.2023 – 20.00 uur vanaf – € 12,50 tot € 29,50

Leuk om te lezen