Urbanus opnieuw op tournee door Nederland

De Belgische komiek Urbanus gaat opnieuw op tour door Nederland, dat kondigde hij vandaag aan. “De godfather van de Vlaamse comedy” is beziger dan ooit. Afgelopen twee jaar schreef hij een biografie, werkte hij een nieuwe plaat en nu volgt er dus een theatertour. In september doet hij de Nederlandse theaters opnieuw aan.

Levende legende
Halverwege de jaren ’70 stak Urbanus z’n neus aan de Nederlandse theatervensters. De komiek was razend populair in België en kreeg ook voet aan de grond in Nederland. Hij speelde er jaren aan een stuk, theater na theater, gemeente na gemeente. Ook werden verschillende passages uit Nederlandse live-shows gebruikt om te vereeuwigen op zijn vinylalbums. Hij scoorde bovendien hits zoals “Madammen met een bontjas” en “Poesje stoei”, en Urbanus was te zien in diverse langspeelfilms zoals “Hector” en “Koko Flanel”.

BIS BIS BIS

Na een carrière van 50 jaar op de planken, linoleum, beton en tapijten, zal Urbanus met vol enthousiasme zichzelf en iedereen blijven uitlachen. Met zijn nieuwste theatervoorstelling “BIS BIS BIS” komt hij naar de theaters met nieuwe verhalen, nieuwe liedjes maar ook met (u-raadt-het-al-middels-de-titel) enkele klassieke meezingers uit zijn repertoire.

Drang om te laten lachen
Na zijn vorige theatertour, in 2019, bleef de drang om te laten lachen aanwezig. Zo schreef hij tijdens de covid-19 theaterbreak een autobiografie (“En van waar dit allemaal komt”), en kwam er eind vorig jaar een nieuw studioalbum (“In roer en rep”). Maar “De drang om mijn
Nederlandse fans live te laten lachen zat toch serieus onder mijn hart te drukken” aldus Urbanus.

Nederlandse theaters van september tot mei
Van Heerlen tot Amsterdam en van Terneuzen tot Arnhem, van september 2023 tot mei 2024 bezoekt Urbanus de Nederlandse theaters. Tickets, speeldata en info via www.urbanus.be en www.comedyshows.nl

Leuk om te lezen